Хочу порадувати вас рецептом дуже смачного, повітряного бісквітного рулету до чаю з маковою начинкою. Дуже простий рецепт. Мої діти дуже люблять бісквітні рулети і часто просять купити їх в магазині, але домашні не тільки смачніше, але і в рази корисніше. У складі бісквітного рулету зовсім небагато інгредієнтів, все натурально. Бісквітний рулет відмінний варіант десерту для сімейного чаювання. Цього разу я хочу вам запропонувати макову начинку, але ви можете вибрати будь-яку, наприклад крем, варення, згущене молоко, фрукти і тд.
Інгредієнти:
Тісто
- Яйця – 4 шт
- Борошно – 140 г
- Цукор – 140 г
- Дрібка солі
Начинка:
- Молоко – 300 мл
- Мак – 5 ст.л
- Цукор – 3-4 ст.л
- Манка – 3 ст.л
- Ізюм – 2 ст.л
Приготування:
Для початку приготуємо тісто. У глибокій мисці починаємо збивати 4 яйця з дрібкою солі. Збиваємо близько 2 хвилин.
Потім починаємо вводити 140 г цукру. Всипаємо по чуть-чуть не перестаючи збивати. Збиваємо ще 5 хвилин до пишної маси.
Просіваємо 140 г борошна і замішуємо тісто. Змішуємо акуратно лопаткою знизу вгору до об’єднання інгредієнтів.
Деко застилаємо пергаментом і розподіляємо тісто рівномірним шаром. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 10-12 хвилин.
Гарячий готовий бісквіт відразу звертаємо в рулет і охолоджуємо.
Готуємо макову начинку для рулету. 300 мл молока ділимо на 2 частини. Одну частину вливаємо в сотейник і ставимо на вогонь. До другої частини молока додаємо 3-4 ст.л цукру, 5 ст.л маку, 3 ст.л манки і 2 ст.л родзинок (родзинки замочила і промила). Перемішуємо.
Коли молоко в сотейнику закипіло додаємо до нього другу частину з маком. Варимо постійно помішуючи до загустіння. Готову начинку охолоджуємо.
Тепер можна розгорнути бісквіт, змащуємо його маковою начинкою і звертаємо щільно в рулет. За бажанням бісквіт можна додатково просочити, але він і так досить соковитий.
Рулет прибираємо в пакет і в холодильник на 2 години.
Готові рулети посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо і подаємо до столу.
Рулет виходить повітряним, ніжним і смачним.
Хочете чогось смачного до чаю, рулет це відмінний варіант випічки. Міняйте начинку і отримуйте новий рецепт.
Смачного!