Я обожнюю літо за його тепло і величезну різноманітність фруктів і ягід))) Адже з ними стільки всього можна приготувати і придумати! І будь-який десерт або випічка з ягодами відразу стає просто королівськими ласощами. А рецепт цього літнього пирога точно підкорить вас. У ньому мало тіста і воно легке і хрустке, і багато найніжнішої начинки. Ягоди смородини дуже добре підходять до цієї начинці, відтіняють її солодкість своєю легкою кислинкою. Це приголомшливо цікавий пиріг зі своєю родзинкою і смаком. Готуйте з любов’ю і приємного чаювання!
Інгредієнти:
Тісто
- 270 г пшеничного борошна в / с
- 1 яйце
- 90 г цукру
- 125 г м’якого вершкового масла
- 1 ч.л розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
Начинка
- 400 г сметани 20% жирності
- 400 г сиру
- 4 яйця
- 100 г м’якого вершкового масла
- 100 г цукру
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 10 г ванільного цукру
- 300 г червоної смородини
- 1 стол.л крохмалю для обсипання ягід
Приготування:
- Для тіста з’єднати борошно, дрібку солі, цукор, ванільний цукор і розпушувач.
- Додати яйце і масло. Все швидко перетерти руками в крихту.
- Форму хрестоподібно застелити пергаментом. (Моя форма діаметром 24 см) І викласти, приблизно 2/3 тіста.
- Розрівняти і злегка придавити рукою. Форму і тісто прибрати в холодильник на 15 хвилин.
- За цей час підготувати начинку.
- М’яке вершкове масло збити з цукром до посвітліния і легкості.
- По одному додати яйця, кожен раз добре збиваючи міксером.
- В кінці внести крохмаль і ванільний цукор, все коротко перемішати.
- Окремо збити блендером сир і сметану до гладкого стану.
- Об’єднати обидві маси міксером.
- Виходить однорідна кремоподібна начинка.
- До смородини додати столову ложку крохмалю і перемішати.
- Далі на тісто викласти начинку.
- Зверху рівномірно укласти ягоди смородини.
- І присипати крихтою тіста.
- Випікати пиріг в розігрітій духовці при 170 С близько 50-60 хвилин.
- Залишити його в формі і повністю остудити.
Смачного!