Я дуже люблю яблучну випічку, вона ароматна, соковита, смачна. Яблука продаються цілий рік, але зараз саме час приготувати яблучний пиріг. Ми вже у всю збираємо врожаї яблук і треба ж їх використовувати. Я пропоную вам приготувати простий, але дуже смачний яблучний пиріг. Тісто готується буквально 5 хвилин, швидко викладаємо яблука зверху і в духовку. Я вже не раз готувала пиріг з яблуками за цим рецептом і завжди вдало.
Інгредієнти:
- Борошно – 180 г
- Кефір – 130 мл
- Цукор – 120 г + 1 ст.л на посипання
- Вершкове масло – 50 г
- Яйце – 1 шт
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – щіпка
- Яблука – 4 шт
Приготування:
У миску відправляємо 1 яйце і 120 г цукру. Перетираємо віночком.
Потім вливаємо 25 г розтопленого вершкового масла і 130 мл кефіру. Перемішаємо.
Просіваємо 180 г борошна і 1 ч.л. розпушувача. Замішуємо тісто без грудочок. Тісто виходить густе, як на оладки.
Готуємо яблука для пирога. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, прибираємо серцевину з кісточками. Очищені яблука нарізаємо на шматочки (пластинки).
Тісто виливаємо в форму (22 см), розподіляємо рівномірно.
На тісто викладаємо яблука щільно притискаємо один до одного. Яблук багато не буває, робимо яблучний пиріг соковитим. Верх пирога змащуємо 25 г розтопленого вершкового масла і посипаємо пиріг 1 ст.л цукру. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 40 хвилин.
Яблучний пиріг готовий, запах стоїть на всю квартиру. Ароматний, апетитний і дуже смачний. Готовий пиріг з яблуками посипаємо цукровою пудрою.
Тісто дуже ніжне, багато соковитої начинки, просто смакота. У сезон яблук обов’язково приготуйте цей простий яблучний пиріг до чаю.
Смачного!