Тушкуємо баклажани з грибочками і часником. Для цього використовуємо цілі печериці невеликого розміру. До основних компонентів додаємо додаткові овочі – цибулю, перець і помідори. Велика кількість часнику своїм запахом і смаком наскрізь просочує всі овочі, роблячи блюдо пікантним і ароматним. Таке рагу з сезонними овочами та грибами завжди буде доречне на столі, його можна подати, як теплим, так і холодним.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Печериці – 150 г
- Часник – 6 зубчиків
- Свіжа зелень – 20 г
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Гострий перець – за смаком
Приготування:
Баклажани наріжте часточками, присипте сіллю, перемішайте, дайте постояти 10 хвилин, щоб овоч пустив сік.
Баклажани обсмажте в олії в окремій сковороді до готовності приблизно 7-10 хвилин.
Цибулю наріжте дрібними кубиками, обсмажте до напівпрозорості в олії. До цибулі додайте солодкий перець, нарізаний смужками. Овочі смажте 5 хвилин до м’якості.
Дрібні гриби ретельно вимийте, обсмажте їх в цілому вигляді 3 хвилини, злегка посоліть.
Всі смажені овочі перекиньте в сковороду до грибів, перемішайте.
Помідори наріжте дрібними кубиками, додайте до основного складу. У цей момент присипте суміш спеціями, додайте подрібнений часник.
Суміш тушкуйте на невеликому вогні близько 5-8 хвилин. Помідори пустять досить соку, тому воду при тушкуванні додавати не потрібно.
За кілька хвилин до кінця процесу всипте рубану зелень, перемішайте.
Готову страву перекладіть в тарілку, подайте до столу.
Смачного!