Нове

Запечені баклажани під томатним соусом і сиром

Дуже смачне овочеве блюдо з додаванням сиру. В якості основного інгредієнта використовуємо баклажани, заздалегідь запечені в духовці великими скибочками. Баклажани викладаємо у форму в два шари. Між шарами додаємо пряний томатно-цибульний соус і тертий сир. Блюдо виходить дуже соковитим, неймовірно смачним і ароматним. Розплавлений сир чудово доповнює баклажани, і робить блюдо дуже апетитним.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Сир – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Рослинна олія – ​​3 ч.л.
  • Сушені трави – 1 ч.л.
  • Цукор – 1-2 ч.л.
  • Сухий часник – за смаком
  • Базилік сушений (орегано) – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Баклажани разом з шкіркою наріжте поздовжніми слайдами шириною близько 1 см. Намагайтеся, щоб смужки вийшли приблизно однаковими. Покладіть їх на деко, застелене пергаментом, присипте сіллю і ароматними травами, збризніть рослинною олією.

Запікайте баклажани в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів. Вони повинні стати м’якими і придбати легку рум’яність.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями або четвертинками. Обсмажте в олії до напівпрозорості.

М’які помідори очистіть від шкірки, натріть на тертці. Томатною м’якоттю залийте пасеровану цибулю. Тушкуйте 7-10 хвилин, після посипте сіллю, цукром, меленим перцем і сушеним часником.

Тушкуйте ще близько 10 хвилин до випаровування томатного соку. Повинен вийти густий соус. Приправте його ароматними травами, чудово підійде орегано або базилік.

Запечені баклажани укласти у жароміцну форму в один шар.

Зверху покрийте їх томатно-цибульним соусом, використовуючи тільки половину від загальної кількості.

Твердий сир натріть на великій тертці. Частиною сиру посипте соус.

Далі знову покладіть шар баклажанів, зверху викладіть соус.

Верхній шар сформуйте з тертого сиру.

Форму з заготівлею поставте в розігріту духовку, запікайте 15 хвилин до готовності. Сир повинен повністю розплавитися і злегка підрум’янитися.

Блюдо розділіть на порційні шматочки, посипте зеленню, подайте на стіл.

Смачного!

Нове

Популярне