Рецепт ідеальної закуски для святкового столу. Бутербродна намазки готується на основі консервованого тунця з додаванням яєць і сиру, для пікантності використовується хрустка маринована цибуля. Її можна подавати до столу на грінках, тостах або хлібці.
Інгредієнти:
- Цибуля – 1 шт.
- Тунець – 1 банка
- Яйця – 3 шт.
- Сир – 100 г
- Кріп – 20 г
- Часник – 6 зубчиків
- Майонез – 3 ст.л.
Маринад для цибулі:
- Оцет – 1,5 ст.л.
- Цукор -2 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Окріп -150 мл.
Грінки:
- Багет – 0,5 шт.
- Масло вершкове – 20 г.
Приготування:
Цибулю наріжте дрібними кубиками, залийте окропом і оцтом, додайте цукор і сіль, перемішайте. Цибулю маринують 10 хвилин.
Яйця зваріть «круто», охолодіть їх і очистіть. Білок і жовток натріть на великій тертці.
Твердий сир також подрібніть за допомогою терки, додайте до яєць.
Свіжий кріп промийте, висушіть, дрібно наріжте. Часник пропустіть через спеціальний прес. Зелень і часник помістіть до сиру і яєць. Цибулю відіжміть від маринаду, також перекиньте до інгредієнтів.
Консервований тунець дістаньте з олії, шматочки розімніть виделкою, додайте в ємність. Заправте суміш майонезом, присипте сіллю і меленим перцем.
Масу ретельно перемішайте, поєднуючи всі компоненти між собою.
Закуску охолодіть в холодильнику, в цей час приготуйте грінки. Пшеничний багет наріжте порційними шматочками, обсмажте їх у вершковому маслі з двох сторін до легкої рум’яності.
Грінки остудіть, зверху нанесіть намазку з тунця, прикрасьте свіжою зеленню, подайте на стіл.
Смачного!