Мало хто зважитися приготувати круасани самостійно «від» і «до». Але насправді приготування десерту досить просте, а інгредієнти для випічки знайдуться в будинку кожної господині.
Круасани з сиром, приготовлені вдома, будуть відмінним сніданком, перекусом, а також небанальним доповненням чаювання. Тому варто хоча б раз приготувати десерт самостійно.
Щоб в подальшому заощадити час на приготування можна підготувати більший обсяг тіста, а надлишки заморозити. При необхідності тісто можна дістати і приготувати домашні круасани з улюбленою начинкою за лічені хвилини.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно вищого сорту – 500 г;
- куряче яйце – 3 шт.;
- сухі дріжджі – 17 г;
- молоко – 250 мл;
- ванільний цукор – 1 ст.л;
- сіль – 1 ч.л;
- вершкове масло – 360 г;
- сир – 280 г;
- цедра апельсина – 1 ст.л;
- цукрова пудра – 4 ст.л.
Приготування:
У пшеничне борошно всипати сіль. Борошно просіяти в глибоку ємність, після чого додати решту сухих інгредієнтів: ванільний цукор і сухі дріжджі, акуратно перемішати.
Тонкою цівкою влити молоко. В процесі замісу додати 60 грамів м’якого вершкового масла. Ретельно вимішати тісто до однорідної еластичної консистенції. Коли тісто стане клейким, замішувати його необхідно вручну на робочій поверхні, присипаній борошном.
Надати тісту кулясту форму, і перекласти в миску. Накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на кілька годин, щоб дріжджі розійшлися і тісто піднялося.
Коли тісто збільшитися в об’ємі в два рази, перекласти його на стіл, присипаний борошном, і розкачати в прямокутник товщиною 1,5 сантиметра.
Залишок вершкового масла (300 грам) кімнатної температури помістити в целофановий пакет і розбити його качалкою, надаючи форму квадрата або прямокутника. Розмір повинен бути трохи менше, ніж половина розкачане тісто.
Прямокутник масла викласти на розкачане тісто, накрити його вільними краями, щоб було схоже на конверт. Розкачати тісто качалкою до товщини в 1-1,5 сантиметра. При необхідності слід підсипати муку.
Скласти розкачане тісто в чотири рази, загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 35 хвилин.
Дістати тісто з холодильника, перевернути на 90 градусів і знову розкачати в тонкий пласт, товщиною один сантиметр. Якщо тісто стає липким, то його потрібно присипати борошном, а надлишки видалити. Знову скласти тісто книжкою в три або чотири рази, загорнути в плівку або пергамент, прибрати в холодильник на 35 хвилин.
Через 30 хвилин дістати тісто з холодильника, і повторити процедуру. Знову прибрати тісто в холодильник на кілька годин, а краще всього на всю ніч.
Для приготування начинки необхідно змішати сир з цукровою пудрою, яєчними жовтками і апельсиновою цедрою. Ретельно перемішати.
В окремій ємності збити яєчні білки до появи піни, акуратно ввести їх в сирну масу.
Тісто розділити на кілька частин для зручності в роботі, розкачати його в тонкі коржі, товщиною близько 5 міліметрів. Кожен пласт тіста розділити на трикутники середнього розміру.
Духову шафу розігріти до 180 градусів.
В основу кожного трикутника викласти по чайній ложці начинки, після чого сформувати круасан.
Випікати в духовій шафі протягом 20 хвилин.
Десерт виходить ніжним і повітряним, тісто тане в роті. Круасани з сирною начинкою сподобаються і дорослим, і дітям, навіть тим, хто не любить сир.
Смачного!