Нове

Розкіш і нічого зайвого: як одягатися в стилі мінімалізм

Мінімалізм – це нудно або неймовірно естетично? Тут, звичайно, кожен вирішує для себе сам. Але тим, кому ідея і естетика мінімалізму близька, я рекомендую придивитися до цього стилю і в одязі. Сьогодні поговоримо про те, як одягатися в мінімалізмі влітку – які ключові особливості цього стилю, чим він відрізняється від інших, яку філософію транслює.

Ключові особливості

Взагалі, що таке мінімалізм? Це тенденція відмови від зайвих деталей, елементів на користь утилітарності і функціональності. Але він не такий простий, як здається: мінімалізм характеризується лаконічністю крою і колірної гами, чистотою ліній, особливою стриманістю і строгістю. У цій статті буде чимало ілюстрацій з образами в стилі мінімалізм, щоб максимально відчути його естетику.

Один з ключових плюсів стилю мінімалізм – речі в ньому дуже легко поєднуються між собою.

Крій

Простота і стриманість крою мінімалістичних речей грають нам на руку: завдяки цьому вони досить довго зберігають свою актуальність і не виходять з моди роками, якщо не десятиліттями. Однак це не те ж саме, що і базові речі: мінімалізм має трохи більше складний цікавий крій, щоб при розгляданні такого образу погляду було за що зачепитися.

Колір

Якщо придивитися до образів в стилістиці мінімалізму, то можна помітити, що колірна гамма в них використовується досить стримана. Для мінімалізму дуже характерний монохром, використання кольорів-ахроматів, природні приглушені відтінки, а також насичені і глибокі. Всі ці кольори виглядають досить пристойно і дорого в кращому сенсі цього слова. Через це і створюється відчуття, що сам по собі мінімалізм вимагає якихось великих фінансових вкладень – що насправді не так.

Деталі

На мінімалістичних речах ви не знайдете зайвих деталей і декору на зразок рюш, нашивок, аплікацій, яскравих принтів. Вся фурнітура буде максимально лаконічна і непомітна: приховані блискавки, гудзики в тон тканини і т.п. Однак ви можете трохи урізноманітнити мінімалістичний аутфіт аксесуарами. Акуратні прикраси, годинники на нейтральному браслеті, шкіряний ремінь, і обов’язково сумка актуальної форми з мінімалістичним дизайном.

Матеріали

Відчуття дорожнечі і преміальності мінімалізму надають і матеріали, з яких пошиті ці речі. Часто це натуральні тканини – шовк, льон, бавовна (взимку – кашемір), або суміші на основі перерахованих. Натуральні матеріали завжди видно здалеку: синтетика ніколи не буде виглядати так дорого і естетично, навіть якщо насправді вона коштувала шалених грошей.

Доречність і універсальність

Стиль мінімалізм універсальний: в такому одязі ви будете виглядати доречно в будь-якій обстановці. На роботі, на прогулянці, на діловій зустрічі або на побаченні – мінімалізм виручить завжди. Але не забувайте про інші елементи образу: варіюйте взуття, сумки, пам’ятайте про макіяж і укладання. Все це – невід’ємна частина вашого образу.

Де знайти

Насправді де завгодно. У колекціях більшості брендів можна відшукати хороші мінімалістичні речі. Якісь марки спеціалізуються саме на подібному стриманому дизайні, якісь випускають тільки лімітовані колекції і окремі капсули.

Нове

Популярне