З одного стакана кефіру і двох яєць можна зробити смачну і оригінальну закуску – смажені палички. Для більш насиченого смаку і аромату в тісто додаємо начинку – сир і зелену цибулю. Смажаться палички у великій кількості олії, виходять рум’яними хрусткими зовні, з м’якою сирною начинкою. Така закуска відмінно підійде до пивного столу в колі великої компанії. Також паличками можна доповнити будь-яку першу страву, замість хліба. З даної порції продуктів виходить дуже багато паличок, які довгий час залишаються м’якими.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 стакан (250 мл)
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 450 г
- Харчова сода – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сир – 100 г
- Зелена цибуля – 60 г
Приготування:
У кефір кімнатної температури всипте соду, перемішайте, витримайте кілька хвилин, щоб сода увійшла в реакцію з кефіром. Повинна вийти пишна пухирчаста маса.
Після вбийте яйця, всипте сіль, ретельно перемішайте віночком до однорідності.
Твердий сир натріть на великій тертці. Зелену цибулю наріжте кільцями. Сир і цибулю додайте в основну масу, перемішайте.
Потім невеликими порціями додайте борошно.
Руками замісіть густе м’яке тісто, дайте йому 5 хвилин постояти.
Робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто, розкачайте його в плоский прямокутний пласт товщиною 7-8 мм. Пласт тіста наріжте на однакові смужки.
На вогні розігрійте сковороду з великою кількістю рослинної олії. У гарячу олію покладіть заготовки, смажте їх з двох сторін на сильному вогні до придбання рум’яної поверхні приблизно 1-2 хвилини.
Палички викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.
Готові палички можна подати на стіл, як в гарячому, так і холодному стані. Доповніть їх будь-яким соусом до смаку.
Смачного!