Рецепт дуже апетитної закуски з кабачків. Кабачки – овоч нейтрального смаку, який легко вбирає смак і аромат супутніх інгредієнтів. Тому з нього можна готувати різноманітні страви з різними смаками. Смажені смужки кабачків змащуємо часниковим кисло-солодким соусом. Заправка наскрізь просочує кабачки, роблячи їх соковитими, ароматними і дуже смачними.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2-3 шт. (700 г)
- Сік лимона – 3-4 ст.л.
- Сіль – за смаком (близько 1 ч.л.)
- Цукор – 1 ч.л.
- Часник – 3 зубика
- Кріп (кінза) – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Кабачки промийте, розріжте поперек на дві частини, потім кожну половину наріжте пластинками середньої товщини. Солити скибочки не потрібно, інакше кабачки відразу пустять сік.
Обсмажте їх в олії на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Пластинки повинні придбати рум’яну поверхню.
Паралельно приготуйте заправку. Кріп обполосніть, дрібно наріжте, закиньте в глибоку ємність. Зубчики часнику дрібно наріжте ножем, додайте до зелені, посоліть, влийте сік лимона, всипте цукор, перемішайте. Заправка готова.
Смажені смужки кабачків складіть в глибокий контейнер одним шаром.
Зверху змастіть їх приготовленим соусом, викладіть ще один шар кабачків. Кожен шар промазуйте пікантною заправкою.
Таким чином сформуйте 4-5 слів з кабачків і заправки.
Ємність з вмістом щільно закрийте кришкою, поставте в холодильник на 30 хвилин для охолодження і просочення шарів.
Через годину закуску перекладіть в тарілку, подайте на стіл.
Смачного!