Смачна закуска з баклажанів, готується швидко і просто. Смажені пластинки баклажанів скручуються рулетами з начинкою всередині. Для начинки використовуємо сиру моркву і м’який плавлений сир, для пікантності додаємо часник. Також при бажанні начинку можна доповнити будь-якою зеленню за смаком. Такі рулетки мають дуже привабливий і апетитний зовнішній вигляд, відмінно підійдуть для святкового столу.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 шт.
- Плавлений сир – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Крохмаль кукурудзяний (мука) – 3 ст.л.
- Олія – 60 мл.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Баклажани промийте, наріжте тонкими пластинками по всій довжині. Нарізайте саме ножем, а не теркою, щоб слайси не вийшло дуже тонкими і після смаження не розірвалися. Кожну смужку присипте сіллю з двох сторін, відставте в сторону на 5 хвилин, щоб баклажани пустили сік і стали м’якшими.
- Слайси обполосніть під проточною водою, вологу промокніть серветками, потім запаніруйте їх з двох сторін в кукурудзяному крохмалі або борошні.
- Паралельно на вогонь встановіть сковороду, влийте олію, розігрійте, опустіть кілька смужок баклажанів. Смажте їх на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку до придбання золотистої скоринки. Баклажани досить сильно вбирають олію, тому її має бути достатньо. У період смаження підливайте олію перед кожною новою порцією баклажанів.
- Окремо приготуйте начинку. Моркву в сирому вигляді очистіть, натріть на середній або великій тертці.
- Плавлений сирок також натріть на великій тертці, додайте до моркви.
- Суміш заправте майонезом, додайте часник, подрібнений через прес, присипте меленим перцем і сіллю за смаком.
- Всі компоненти ретельно перемішайте.
- Смужки смажених баклажанів викладіть на рівну дощечку, на один край помістіть 1 ст.л. начинки.
- Баклажани з начинкою скрутіть в щільні рулети.
- Викладіть рулети на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню, подайте на стіл.
Смачного!