Нове

У програму Канн додали аніме «Belle» Мамору Хосода

Керівництво Каннського кінофестивалю оголосило про ще один фільм в офіційній програмі. Ним стало аніме «Belle» японського режисера Мамору Хосода.

Це третій мультфільм в лайн-апі огляду. Поза конкурсом будуть показані стрічки «Знайти Анну Франк» Арі Фольмана і «Вершина богів» Патріка Імберта. «Белль» увійшла в спеціальну програму «Каннські прем’єри», де буде поруч з новими фільмами Гаспара Ное, Андреа Арнольд, Шарлотти Генсбур, Матьє Амальрік і Корнеля Мундруцо.

«Белль» розповідає історію 17-річної школярки Сузу, яка живе з батьком в селі. Одного разу дівчина реєструється в віртуальному світі U, де вже спілкуються п’ять мільярдів користувачів. Тут Сузу стає знаменитою на весь світ співачкою Белль. Незабаром вона зустрічає загадкове створіння, разом з яким вони відправляються в подорож, повну пригод, випробувань і любові.

Попередній проект Хосода «Мірай з майбутнього» був показаний в Каннах в 2018 році в секції «Двотижневик режисерів». Фільм також був номінований на «Оскар», але програв «Людині-павуку: Через всесвіти».

Каннський кінофестиваль пройде з 6 по 17 липня у Франції. Фільмом відкриття стане мюзикл Леоса Каракса «Аннетт» з Адамом Драйвером і Маріон Котіяр. У конкурсі також покажуть нові фільму Веса Андерсона, Пола Верховена, Шона Пенна і ін. Головою журі виступить режисер Спайк Лі.

Нове

Популярне