Інгредієнти:
- Борошно – 350 г
- Розпушувач – 2 чайні ложки
- Яйця – 3 шт
- Вершкове масло – 200 г
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 5 г
- Молоко – 200 мл
- Сіль – щіпка або 1/5 чайної ложки
Приготування:
- Масло заздалегідь вийняти з холодильника, потрібно щоб воно полежало при кімнатній температурі 20 хвилин.
- Змішати молоко з яйцями, сіллю, звичайним і ванільним цукром.
- Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Додати борошно і м’яке вершкове масло в молочно-яєчну суміш і розмішати міксером до однорідного стану.
- У вас повинно вийти м’яке тісто, як густа сметана.
- Пекти вафлі можна відразу, тісту стояти не потрібно.
- Вафельницю потрібно розігріти 10 хвилин і трохи змастити олією.
- Тісто потрібно викладати посередині, коли воно притискається верхньою кришкою, то рівномірно розподіляється.
- Вафельниця відкривається, а тісто виливається з боків якщо його додати багато. Краще менше, ніж більше.
- Печеться одна вафля приблизно сім хвилин.
- Потім акуратно дістати її лопаткою, обрізаємо краї і розрізаємо на частини.
- Вафель багато, їсти їх потрібно відразу – гарячі просто смакота!
- Вафлі можна подати з морозивом, свіжими ягодами, медом, ягідним соусом, шоколадом.
Смачного!