Бургер з лаваша – якась інтерпретація оригінального блюда. Такий бургер буде менш калорійний, ніж класичний варіант. Готується він дуже швидко зі звичних продуктів для стандартного бургера, тільки замість булки використовується тонкий лаваш. Тут з м’ясного фаршу не формуватимуться котлети, фарш наноситься прямо на лаваш тонким шаром і смажиться разом з основою. Бургер з лаваша виходить смачним і соковитим, виглядає дуже апетитно, відмінно підійде для ситного і корисного сніданку.
Інгредієнти:
- Лаваш – 4 шт.
- Фарш – 300 г
- Бекон – 30 г
- Огірки мариновані – 100 г. (2-3 шт.)
- Цибуля – 50 г (½ шт.)
- Сир – 100 г.
- Паприка копчена – ½ ч.л.
- Сушений часник – 1/3 ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець – ¼ ч.л.
Приготування:
Приготуйте всі необхідні продукти за списком. М’ясо заздалегідь перекрутіть через м’ясорубку в фарш. Бекон наріжте дрібними кубиками, закиньте в м’ясний фарш.
Додайте мелену копчену паприку, сухий часник, чорний перець і сіль за смаком. Суміш ретельно перемішайте до однорідності.
З листа лаваша виріжте однакові кола, які за розміром відповідають діаметру вашої сковороди.
На кожне коло нанесіть м’ясну суміш, рівномірно розподіляючи ложкою по всьому периметру.
Сковороду розігрійте на плиті, влийте трохи олії, укладіть коло лаваша фаршем вниз. Смажте на невеликому вогні 3 хвилини.
Потім вогонь зменшите до мінімального. Лаваш переверніть м’ясною начинкою вгору, змастіть її томатним кетчупом.
Цибулю нарізати тонкими смужками, частину викладіть на кетчуп, розподіляючи її по всьому периметру. Солоні огірки наріжте кружальцями, укладіть на цибулю.
Зверху огірки присипте тертим сиром.
Лаваш з начинкою скрутіть навпіл. Сковороду накрийте кришкою, жарте виріб на невеликому вогні кілька хвилин з кожного боку, щоб сир всередині повністю розплавився. Таким чином по черзі посмажте інші заготовки.
Готову страву подайте на стіл в теплому вигляді.
Також читайте: ЧАХОХБІЛІ З КУРКИ