Чахохбілі з курки ні для кого не секрет, що чахохбілі це блюдо грузинської кухні, причому дуже відоме і при цьому всіма улюблене. Раніше готували його тільки з фазанів, але в наш час для приготування дуже часто використовують м’ясо курки або баранину. Якщо ви не знаєте як приготувати чахохбілі, то мій рецепт вам допоможе в цьому. Насправді все дуже просто, треба знати кілька секретів і ваше блюдо буде чудовим. Використовувати в приготуванні найкраще стегна і гомілки курки, це дуже вдале і найсмачніше м’ясо для чахохбілі. По-перше, обсмажувати м’ясо треба на сухій сковороді, ніякого жиру або олії. По-друге, обов’язкове тушкування курки в томатах і додавання великої кількість цибулі, часнику і ароматних трав. Ось ці два основних правила допоможуть вам приготувати дуже смачне, ароматне і апетитне чахохбілі з курки. До речі, воно по праву може займати гідне місце на святковому столі, ваші гості не залишаться байдужими.
Складові
- курячі стегна і гомілки близько 1 кг
- 1 банка різаних консервованих помідорів або 2-3 томата
- 2-3 цибулини
- 100 мл червоного сухого вина
- дрібно посічена зелень 1 жменя
- часник 5-6 часточок
- ароматні приправи (тархун, шамбала, хмелі-сунелі)
- сіль, перець за смаком
- 1 – 2 ст ложки оливкової або вершкової олії
Приготування
- Обжарюємо курку на абсолютно сухій, добре розігрітій, товстостінній сковороді з високими бортами з двох сторін до легкої рум’яності, по 7 – 8 хвилин з кожного боку.
- Добавляємо готові консервовані різані мариновані помідори, це набагато швидше і зручніше, ніж обдавати томати окропом, знімати з них шкірку і різати дрібними кубиками. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все разом близько 10 хвилин.
- За цей час ріжемо цибулю тонкими півкільцями і обсмажуємо її до м’якості і прозорості на невеликій кількості оливкової або вершкової олії.
- З курки знімаємо кришку, додаємо в чахохбілі вино (можете замінити його бульйоном або водою),
- Злегка обсмажену цибулю, порізаний пластинками часник, подрібнену зелень і ароматні трави.
- Все акуратно перемішуємо і готуємо чахохбілі під кришкою ще близько 30 – 35 хвилин, до повної готовності м’яса.
Смачного.
Також читайте: НІЖНЕ ТА СОКОВИТЕ М’ЯСО У ФОЛЬЗІ