Інгредієнти:
- Кефір – 1 стакан (200 мілілітрів)
- Вишня (заморожена також підійде) без кісточок – 200 грамів
- Борошно – 1 стакан (200 мілілітрів)
- Яйце – 3 штуки
- Цукор – 1 стакан (200 мілілітрів)
- Розпушувач тіста – 1.5 чайної ложки
- Масло – чайна ложка
- Цукрова пудра – за бажанням
Приготування:
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Дайте відстоятись вишні, щоб стік сік. Злийте сік, він більше не потрібен.
- З’єднайте цукор і яйця в мисці, збийте вінчиком до появи мілких бульбашок (але не довше 2-х хвилин максимум).
- В збиту суміш цукру і яєць додати кефір, ретельно перемішати.
- Додати в масу розпушувач тіста і муку, регулюйте кількість муки, щоб вийшло густе тісто, як на оладці.
- Форму для випічки змастити маслом, тісто вилити в форму.
- Зверху по кругу розкладіть вишню.
- Дати пирогу пропектись 45 хвилин максимум, готовність оприділяється дерев’яною спажкою.
- Дайте охолонути і посипте цукровою пудрою.
Смачного!
Також читайте: ШВИДКИЙ «НАПОЛЕОН» БЕЗ ВИПІЧКИ