З звичайного оселедця можна приготувати фантастично смачну закуску, здатну замінити на столі навіть червону рибу. Готується така закуска дуже швидко – можна подавати до столу вже через 8 – 10 годин. Якщо замаринувати рибу ввечері, то на наступний день вже можна подавати до столу.
Ніяких особливих інгредієнтів тут не буде потрібно. Закуска виходить бюджетною, і в цьому ще один плюс. Для приготування нам знадобиться свіжий оселедець. Оселедець обробляємо на філе без шкіри і кісток. Готове філе нарізаємо гострим ножем на невеликі скибочки, складаємо в миску або в контейнер.
Для маринаду в розрахунку на філе однієї рибини змішаємо в окремій мисці 4 – 5 столових ложок французької зернистої гірчиці, 2 – 3 столові ложки натуральної оливкової олії, додамо за смаком подрібнений перець чилі (можна взяти сушений, якщо немає свіжого). Також додамо чайну ложку цукру (без гірки), половину чайної ложки солі, подрібнений зубчик часнику (або щіпку сушеного), столову ложку лимонного соку.
Маринад перемішуємо, додаємо до нарізаною оселедця. Знову перемішуємо. Тепер нарізаємо тонкими півкільцями цибулю і додаємо її до риби, знову, перемішавши. Накриваємо ємність плівкою або кришкою (якщо це контейнер), залишаємо на годину при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник на 8 – 10 годин.
Готовий оселедець викладаємо на тарілку, перекладаючи цибулею. Зверху трохи поливаємо маринадом (2 – 3 ложки для соковитості) і прикрашаємо зеленню кропу.
Смачного!
Також читайте: ВЕЧЕРЯ НА ШВИДКУ РУКУ – ЗАПІКАНКА З МАКАРОНІВ З ШИНКОЮ І ГРИБАМИ