Салат дуже смачний, соковитий, ситний, пікантний. Поєднання інгредієнтів підібрано вдало, хоча інгредієнти найпростіші. Готується салат швидко і просто.
Інгредієнти:
- картопля 3шт (середні)
- морква 1 шт
- куряча грудка 1 шт
- шампіньйони 100 г
- чорнослив 100 г
- яйця 3 шт
- волоський горіх 100 г
- сир 100 г
- часник 3 зубчики
- майонез 200 мл
- вершкове масло для смаження
- сіль, чорний мелений перець, італійські трави за смаком (для варіння грудки)
Приготування:
- відварену в мундирі картоплю ріжу невеликим кубиком
- відварену моркву чищу і тру на тертці
- відварену в солоній з приправами воді курячу грудку дрібно ріжу
- з консервованих, різаних печериць зливаю маринад і обсмажую на вершковому
- маслі
- промитий і обсушений чорнослив ріжу
- жовтки і білки відварених яєць тру на тертці окремо
- сир тру на тертці
- волоський горіх подрібнюю
- часник пропускаю через прес
- додаю в майонез пропущений через прес часник, перемішую
Збираємо салат:
- на блюдо наношу трохи майонезу, ставлю кондитерське кільце.
- перший шар викладаю картоплю + соус з майонезу з часником.
- другий шар гриби
- третій шар куряча грудка + соус
- четвертий шар білки + соус
- п’ятий шар морква + соус
- шостий шар чорнослив + соус
- сьомий шар волоський горіх + соус
- восьмий шар жовтки + соус
- верхній шар сир
- ставлю салат в холодильник на пару годин, потім дістаю, акуратно знімаю кондитерське кільце і подаю до столу.
Також читайте: ТОРТ З СЬОМГОЮ І КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ