Сьогодні для смачного сімейного чаювання я пропоную ось такий шикарний рецепт лимонного кексу. Незвичайний спосіб приготування тіста роблять кекс неймовірно повітряним і легким, як хмаринка! Ніжний аромат лимона гармонійно поєднується з шоколадним тістом, а кисленька глазур робить смак більш яскравим і насиченим. Світле і темне тісто змішуються і дають химерні візерунки і при цьому кожен шматочок на розрізі виходить унікальним і дуже цікавим. Мені дуже сподобався цей кекс за його супер легкість і ніжність!
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 4 жовтки
- 4 білки
- 75 мл рослинної олії
- 70 мл води
- 180 г цукру
- 3 стол.л лимонного соку
- 1.5 ч.л какао
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
- 2 щіпки солі
- цедра з одного лимона
Глазур
- 3-4 стол.л лимонного соку
- 8 стол.л цукрової пудри
Приготування:
- В сотейник висипати цукор і влити воду. Поставити на вогонь і довести до кипіння і повного розчинення цукру.
- До білків додати сіль і добре збити до щільної піни.
- Не припиняючи збивання тонкою цівкою влити гарячий сироп. І збити ще 1-1.5 хвилини.
- До жовтків додати ванільний цукор, цедру лимона, лимонний сік і рослинну олію.
- Збити міксером.
- Влити жовткову масу до білків і перемішати лопаткою.
- Дальше в тісто просіяти борошно і розпушувач і знову акуратно перемішати.
- У окрему миску відкласти 5 стол.л тіста і додати какао, перемішати.
- Прямокутну форму застелити пергаментом. У мене форма розміром 25 на 10 см.
- Викласти спочатку все світле тісто, а потім в середину шоколадне тісто.
- Випікати лимонний кекс в розігрітій духовці при 180С близько 40-45 хвилин. Дивіться на особливості своєї духовки.
- Готовий кекс вийняти з форми і остудити.
- Для лимонної глазурі до цукрової пудри поступово додати сік і розтирати лопаткою до потрібної консистенції.
- Готовою глазур’ю покрити кекс.
Смачного!
Також читайте: ЯБЛУЧНИЙ РУЛЕТ. ДУЖЕ ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ СМАЧНОГО РУЛЕТУ