Лимонна випічка завжди якось по-особливому смачна, ніжна, ароматна, повітряна. Сьогодні готую лимонний крем. Це прекрасна начинка для пирогів, тортів, тістечок, доповнення до млинців. Вибирати лимони для крему потрібно ретельно. Плоди повинні бути яскраво жовті і з тонкою шкіркою. Вони більш соковиті і ароматні.
Інгредієнти:
- цедра трьох лимонів
- сік трьох лимонів (200 мл)
- 3 яйця
- 200 г цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 50 г вершкового масла
Приготування:
- Лимони попередньо помити і обсушити. Знімаємо цедру.
- Лимони катаємо по столу з натиском. Так краще віджимається сік. Загальний обсяг соку і цедри повинен скласти 200 мл.
- У сотейник виливаю лимонний сік з цедрою, додаю яйця, цукор і крохмаль. Перемішую.
- Готую на повільному вогні, постійно помішуючи, до перших “бульок”.
- Знімаю з вогню, додаю масло, мішаю до розчинення.
- Протираю через сито.
- Перекладаю в банку і даю охолонути. Готово.
Смачного!
Також читайте: ЯБЛУЧНИЙ РУЛЕТ. ДУЖЕ ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ СМАЧНОГО РУЛЕТУ