Оригінальний варіант ситної сімейної вечері. Гаряче блюдо, яке і гостям не соромно подати. Точно здивуєте. А готувати легко і просто. У мене завжди є готове листкове тісто в холодильнику, а начинка найпростіша: картопля, курка і мариновані огірки. Ви можете імпровізувати, наприклад: пюре, смажені гриби з цибулею і сир, теж буде смачно. Загалом вибір за вами.
Інгредієнти:
- соняшникова олія для смаження
- 500 г курячого філе
- 1 велика цибулина
- сіль
- перець
- 900 г картопляного пюре
- 3-4 маринованих огірка
- 500 г листкового тіста
- 1 жовток
- 1 ст. л. молока
- 30 г сиру (за бажанням)
Приготування:
- Почистила і відварити картоплю, додала масло і приготувала пюре. Огірки нарізала соломкою. Потім на рослинній олії підсмажую м’ясо, нарізане кубиками 4 хвилини.
- Додаю цибулю і смажу до готовності. Солю, перчу. Пюре і м’ясу даю трохи охолонути.
- Два пласта тіста розрізаю навпіл.
- Килимок посипаю борошном. Половинки тіста розкочую в прямокутники 30 * 25 см.
- З боків роблю розрізи, відступивши від краю 3 см.
- На середину викладаю 4 ст. л. пюре
- 2-3 ст. л. м’яса
- 1ст. л. огірка
- Загортаю краї, сформувавши човник. Так само роблю з усіма заготовками.
- Човники викладаю на лист, вистелений пергаментом і змащую (жовток + молоко).
- Випікаю 25 хвилин при 200С.
- Посипаю сиром і ставлю в духовку ще на 5 хвилин.
Смачного!
Також читайте: ПИРІГ З ГРИБАМИ. СМАЧНА ЗАКУСКА НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ