Чудовий і дуже смачний салат «Осіння казка» прикрасить будь-який святковий стіл, а на Новорічному застіллі цей салат замінить всім звичний Олів’є.
Інгредієнти:
- Печериці свіжі (можна і мариновані) – 200 грамів;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Сир твердих сортів – 150 грамів;
- Морква 1 коренеплід;
- Філе куряче (найкраще стегна) – 400 – 500 грамів;
- Цибуля зелена – 1 пучок;
- Яйце куряче (зварити круто) – 4 штуки;
- Чорнослив без кісточки – 150 грамів;
- Сіль і мелений чорний перець – за смаком;
- Зелень (петрушка і кріп);
- Майонез домашній.
Приготування:
Курячі стегна відварюємо до готовності, прибираємо шкіру і кістки, а філе нарізаємо довільними скибочками. При бажанні замість курячого філе можна взяти качку, індичку, нежирну свинину, яловичину, баранину. Цей салат буде смачним з будь-яким видом м’яса. Але ми візьмемо саме курку. Можна використовувати і курячі грудки, але їх необхідно варити так, щоб зберегти всю соковитість – залишити в бульйоні до повного охолодження.
Гриби нарізаємо скибочками. Свіжі печериці обсмажуємо з цибулею. Після них обсмажуємо натерту моркву. Якщо в салаті використовуються мариновані печериці (приготувати які можна і самостійно), то цибулю обсмажуємо разом з морквою.
Зелень петрушки і кропу дуже дрібно шаткуємо, додаємо в майонез. Також в майонез додаємо мелений перець, дрібку улюблених спецій, при необхідності – сіль. Можна додати і ложку готової гірчиці, в тому числі і з зернятками – це додасть соусу особливі смакові нотки.
Яйця натираємо на тертці – білки і жовтки окремо. Сир натираємо на дрібній тертці. Чорнослив заливаємо гарячою водою на 15 – 20 хвилин, промиваємо, віджимаємо і нарізаємо довільними скибочками.
Для збірки салату нам буде потрібно блюдо і велике сервіровочне кільце. Кожен шар будемо промащувати приготованим майонезним соусом.
Спочатку викладаємо шар нарізаного м’яса, змащуємо його соусом і засипаємо тертими білками (половину обсягу). Наносимо соус, присипаємо його частиною подрібнених жовтків. Викладаємо обсмажену моркву, соус, гриби, знову соус, нарізаний чорнослив, соус, білки, що залишилися, соус. Далі у нас буде шар сиру.
Салат ущільнюємо ложкою і прибираємо в холодильник на 1 – 2 години. Потім, акуратно знімаємо кільце, наносимо зверху сіточку майонезного соусу, засипаємо салат нарізаною зеленою цибулею і жовтками. Подаємо до столу.
Смачного!
Також читайте: САЛАТ “АНАНАС” З ГРИБАМИ НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ