Нове

Оладки на гарячому кефірі. Просто, швидко і смачно

Це простий рецепт пишних оладок. У цьому рецепті відсутні дріжджі, а кефір повинен підігріватися і бути сильно теплим.

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,5 л.
  • Борошно – 180 -200 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор – 5 ч.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Оцет столовий – 1 ч.л.

Приготування:

  • Пишні оладки отримуємо за рахунок використання підігрітого кефіру і розпушувача у вигляді гашеної оцтом соди.
  • На першому етапі потрібно змішати яйце, сіль і цукор. Влити в суміш кефір і знову розмішати.
  • Важливий етап. Потрібно підігріти кефірну суміш. Робіть це, постійно перемішуючи її. Суміш повинна стати гарячою, але не закипати.
  • Приготуємо розпушувач. В окрему невелику ємність покладіть соду і влийте оцет. Перемішайте цю шиплячу суміш і залиште. Дуже скоро ми її задіємо.
  • Поступово всипаємо борошно в кефір і замішуємо тісто. Муки потрібно 180-200 грам. Ваше тісто в результаті повинно мати консистенцію нежирної сметани. Тепер введіть в тісто гашену соду і добре перемішайте.
  • Смажити потрібно на добре прогрітій олії. Послідовність дуже проста: зачерпнути ложкою тісто і вилити на сковороду. З кожного боку потрібно смажити менше хвилини.
  • Дуже зручно перевертати млинці широкою лопаткою. Якщо у вас її немає, використовуйте 2 вилки.
  • Щоб прибрати зайву олію, викладайте оладки на паперовий рушник, а потім на блюдо.

Також читайте: ТОРТ “НАПОЛЕОН” З ДУЖЕ СМАЧНИМИ КОРЖАМИ

Нове

Популярне