Сьогодні хочу поділиться рецептом пирога з грибами (Кіш з грибами). Жодне застілля в нашій родині не проходить без цього пирога, гості його люблять, дуже вже він смачний і соковитий виходить.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 300 г
- вершкове масло – 100 г
- сіль -1/3 ч.л.
- розпушувач – 1/3 ч.л.
- сметана – 150 г
Для начинки:
- печериці – 500 г
- цибуля – 2 шт
- яйця – 3 шт
- сметана – 150 г
- чорний перець за смаком
- сіль -1 / 2 ч.л.
- сир – 150 гр.
Приготування:
- Спочатку приготуємо тісто. Просіюємо 300 грамів борошна в глибоку миску, беремо 100 грамів вершкового масла і натираємо на великій тертці. Перемішуємо масло з борошном.
- Додаємо 1/3 ч.л. солі, я ще додаю 1/3 ч.л. розпушувача. Вливаємо 150 грамів сметани будь-якої жирності і перемішуємо. Тепер кладемо на стіл і збираємо тісто в одну грудку, якщо раптом буде тісто погано збиратися можна додати ще трохи сметани.
- Тісто прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин, можна залишити на ніч
- За цей час приготуємо начинку. Гриби свіжі шампіньйони 500 грамів поріжемо кубиками. 2 цибулини порізати кубиками. Беремо сковороду наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і смажимо її до напівпрозорості. Тепер кладемо печериці та смажимо цибулю з грибами. Поки гриби не зменшаться в обсязі.
- Знімаємо з вогню. Кладемо в миску і дамо грибам трохи охолонути. Тепер розбиваємо 3 яйця, додаємо 150 грамів сметани, чорний перець за смаком, половину ч.л. солі.
- Сир 150 грамів натремо на великій тертці, у мене сир моцарелла для піци, можна взяти будь-який інший твердий сир. Додаємо сир в начинку, трохи залишимо для посипання верху.
- Все перемішуємо, начинка готова.
- Пройшла 1 година, тісто дістаємо з холодильника і розгортаємо качалкою пласт.
- Беремо відповідну форму, внутрішні розміри моєї форми 31 см на 23 см. Висота бортика 4,5 см. Така форма з двошаровим антипригарним покриттям, випічка від них добре відходить, тому не потрібно додатково використовувати папір для випічки.
- Кладемо тісто і руками розподіляємо по формі, робимо бортики, і робимо з тіста окантовку.
- Переливаємо начинку.
- Розрівнюємо, зверху посипаємо сиром, що залишився. І сир злегка втиснути в начинку, так він швидко не зарум’яниться.
- Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах до готовності 35-40 хвилин.
- Як тільки пиріг буде готовий, даємо йому охолонути, я залишаю в формі. Як охолоне виймаю і можна розрізати на порційні шматочки.
- Він чудово тримає форму, а смак у нього насичений грибний.
Дуже смачно. За бажанням можна печериці замінити на лісові гриби.
Смачного!
Також читайте: ФАРШИРОВАНІ ШАМПІНЬЙОНИ – СМАЧНА ЗАКУСКА НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ, ГОТУЄТЬСЯ ЗА 15 ХВИЛИН