Нове

Можна їсти гливи в період вагітності

Фахівці розповіли про шкоду вживання глив в період вагітності. Так пише www.trserial.net.ua, посилаючись на «Користь і Шкода».

Як зазначили медики, в цілому вищезгаданий продукт не здатний нашкодити здоров’ю ні матері, ані малюка. Однак у деяких ситуаціях від вживання глив вагітним краще відмовитися. Ця рекомендація особливо актуальна в 1-2 триместрі. В цей час майбутні мами можуть відчувати проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту. Зокрема, у вагітних виникають метеоризм і запори. Вживання глив може тільки погіршити ситуацію. Отже, в таких умовах вищезгаданий продукт потрібно на годину вивести з раціону харчування. Якщо ж повністю відмовитися від вживання цього виду грибів не виходить, почніть експериментувати з методиками їх приготування. Так, для вагітних є абсолютно нешкідливими консервовані та сушені гливи.

А в перші місяці годування груддю від даного продукту краще зовсім відмовитися. Повернутися до його вживання можна тільки по досягненню малюком шестимісячного віку. Гливи потрібно вводити в раціон харчування годуючих мам поступово. Почати краще з супів, приготованих на їх основі.

Нове

Популярне