Дуже смачний, ніжний і ситний салат з курячою печінкою. Готується дуже швидко!
Його можна приготувати як на святковий стіл, так і на кожен день.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 450 г
- Цибуля ріпчаста – 350 г
- Мариновані огірки – 450 г
- Сіль, перець, приправи, кріп – за смаком
для заправки
- Майонез – 200 г або сметана – 200 г
- 1 ч. ложка – французької гірчиці
Приготування:
- Печінку треба помити, очистити від плівок і розрізати на два-три шматочки.
- Відваримо печінку. Заливаємо печінку окропом, коли вода закипить, солимо.
- Я поклала приблизно половину десертної ложки солі.
- Коли додаємо сіль, бульйон відразу стає прозорим і увесь накип збирається в загальну піну, прибираємо її.
- На невеликому вогні проварюємо печінку протягом 3-4 хвилин.
- Далі дістаємо її на тарілку, і залишаємо на столі остигати.
- Нарізаємо цибулю, і обсмажуємо до золотистого кольору.
- Поки цибуля обсмажується, нарізаємо печінку більш дрібними шматочками.
- Коли цибуля стане золотистою і м’якою, перекладаємо її в чашу, в якій будемо робити салат, нехай остигає.
- На тій же сковороді, на якій смажилася цибуля, обсмажуємо печінку.
- Додаємо трохи рослинної олії, і періодично помішуючи, обсмажуємо печінку протягом 4-5 хвилин, до легкої скоринки.
- Обсмажену печінку перекладаємо до цибулі, перемішуємо.
- Ми залишаємо остигати.
- Нарізаємо мариновані огірки, і додаємо до печінки і цибулі.
- Перчимо, додаємо улюблені приправи. Я додала 1 ч. ложку приправи, яка складається з суміші сушеної моркви, часнику, петрушки, паприки і куркуми.
- Заправляємо салат майонезом. Можна взяти навпіл, майонез зі сметаною. Або заправити салат сметаною з додаванням 1 ч. ложки французької гірчиці.
- При подачі на стіл посипаємо кропом.
Також читайте: ЛЕГКИЙ І СМАЧНИЙ НОВОРІЧНИЙ САЛАТ