Нове

Оселедець з чорносливом і волоським горіхом. Смачна закуска на святковий стіл

Це дуже смачна закуска, яка чудово підійде для святкового столу. Якщо звичайний солоний оселедець доповнити чорносливом, волоськими горіхами і ще кількома простими продуктами, то у риби з’являється чудовий смак і аромат. Закуска готується дуже просто, а виходить незвичайною.

Інгредієнти:

  • 2 шт. оселедець
  • 60 г чорнослив (10 шт.)
  • 30 г волоський горіх
  • 1 шт. цибуля (середня червона)
  • 2 ч.л. гірчиця (зернова)
  • 2 ст.л. рослинна олія
  • 2 ст.л. сік лимона
  • 4 гілочки петрушка
  • за смаком мелений перець (суміш перців)

Приготування:

  • Слабосолоний оселедець обробляємо, на філе, видаляємо кісточки й нарізаємо на середні шматочки. Якщо не хочете витрачати на це час, то купуємо готове філе і просто нарізаємо.
  • Цибулю подрібнюємо пір’ям або півкільцями і викладаємо в миску.
  • Чорнослив розрізаємо навпіл, волоські горіхи подрібнюємо ножем або викладаємо в пакет і постукуємо качалкою. Все відправляємо в миску до цибулі.
  • Додаємо підготовлені шматочки оселедця.
  • Поливаємо рибу олією, соком лимона, доповнюємо зерновою гірчицею (можна замінити на звичайну, але не гостру), сумішшю перців (додасть гостроту) і дрібно нарізаною петрушкою.
  • Добре все перемішуємо.
  • Перекладаємо рибу з чорносливом і грецькими горіхами в банку, закриваємо, відправляємо в холодильник на 5-6 годин.
  • Маринований оселедець з цибулею, горіхами і чорносливом перекладаємо в салатник і відразу подаємо на стіл. У риби з’являється чудовий смак і аромат.

Смачного!!!

Також читайте: НОВОРІЧНА ЗАКУСКА З ШАМПІНЬЙОНІВ: ПІДКОРИТЬ ВСІХ

Нове

Популярне