Це дуже смачна закуска, яка чудово підійде для святкового столу. Якщо звичайний солоний оселедець доповнити чорносливом, волоськими горіхами і ще кількома простими продуктами, то у риби з’являється чудовий смак і аромат. Закуска готується дуже просто, а виходить незвичайною.
Інгредієнти:
- 2 шт. оселедець
- 60 г чорнослив (10 шт.)
- 30 г волоський горіх
- 1 шт. цибуля (середня червона)
- 2 ч.л. гірчиця (зернова)
- 2 ст.л. рослинна олія
- 2 ст.л. сік лимона
- 4 гілочки петрушка
- за смаком мелений перець (суміш перців)
Приготування:
- Слабосолоний оселедець обробляємо, на філе, видаляємо кісточки й нарізаємо на середні шматочки. Якщо не хочете витрачати на це час, то купуємо готове філе і просто нарізаємо.
- Цибулю подрібнюємо пір’ям або півкільцями і викладаємо в миску.
- Чорнослив розрізаємо навпіл, волоські горіхи подрібнюємо ножем або викладаємо в пакет і постукуємо качалкою. Все відправляємо в миску до цибулі.
- Додаємо підготовлені шматочки оселедця.
- Поливаємо рибу олією, соком лимона, доповнюємо зерновою гірчицею (можна замінити на звичайну, але не гостру), сумішшю перців (додасть гостроту) і дрібно нарізаною петрушкою.
- Добре все перемішуємо.
- Перекладаємо рибу з чорносливом і грецькими горіхами в банку, закриваємо, відправляємо в холодильник на 5-6 годин.
- Маринований оселедець з цибулею, горіхами і чорносливом перекладаємо в салатник і відразу подаємо на стіл. У риби з’являється чудовий смак і аромат.
Смачного!!!
Також читайте: НОВОРІЧНА ЗАКУСКА З ШАМПІНЬЙОНІВ: ПІДКОРИТЬ ВСІХ