Рецепт для ледачих, деруни готуються дуже просто і швидко. Весь секрет рецепта в особливому подрібненій картоплі. Картоплю не потрібно терти на тертці, просто подрібнити в блендері або через м’ясорубку. Деруни виходять пишними, більш ніжними і м’якими.
Інгредієнти:
- Картопля – 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Рослинна олія – 50 мл.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Картоплю і цибулю очистити від верхнього шару, обполосніть, наріжте невеликими шматочками довільної форми.
- Нарізку закиньте в чашу блендера, перебийте на високих швидкостях. Також для подрібнення картоплі можна скористатися м’ясорубкою, результат буде ідентичним.
- Картопляно-цибульну масу перекладіть в глибоку тарілку на 5 хвилин, щоб картопля виділила сік.
- Весь сік необхідно злити, найзручніше це зробити, переклавши суміш в сито.
- Потім в картопляну масу вбийте яйце, всипте необхідну кількість борошна, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
- Сковороду прогрійте на плиті, влийте рослинну олію. У гарячу олію покладіть невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки.
- Смажте їх на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку під кришкою.
- Готові деруни перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.
- Деруни подайте на стіл в тандемі зі сметаною.
Смачного!
Також читайте: СМАЧНА ГАРЯЧА ЗАКУСКА З КУРКИ, ПЕЧЕРИЦЬ І ПОМІДОР