Нове

Деруни виходять пишними, ніжними і м’якими. Секрет в способі подрібнення картоплі

Рецепт для ледачих, деруни готуються дуже просто і швидко. Весь секрет рецепта в особливому подрібненій картоплі. Картоплю не потрібно терти на тертці, просто подрібнити в блендері або через м’ясорубку. Деруни виходять пишними, більш ніжними і м’якими.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​50 мл.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  • Картоплю і цибулю очистити від верхнього шару, обполосніть, наріжте невеликими шматочками довільної форми.
  • Нарізку закиньте в чашу блендера, перебийте на високих швидкостях. Також для подрібнення картоплі можна скористатися м’ясорубкою, результат буде ідентичним.
  • Картопляно-цибульну масу перекладіть в глибоку тарілку на 5 хвилин, щоб картопля виділила сік.
  • Весь сік необхідно злити, найзручніше це зробити, переклавши суміш в сито.
  • Потім в картопляну масу вбийте яйце, всипте необхідну кількість борошна, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
  • Сковороду прогрійте на плиті, влийте рослинну олію. У гарячу олію покладіть невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки.
  • Смажте їх на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку під кришкою.
  • Готові деруни перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.
  • Деруни подайте на стіл в тандемі зі сметаною.

Смачного!

Також читайте: СМАЧНА ГАРЯЧА ЗАКУСКА З КУРКИ, ПЕЧЕРИЦЬ І ПОМІДОР

Нове

Популярне