Наближаються свята і кожна господиня замислюється, яку закуску приготувати на стіл, щоб було смачно, швидко і бюджетно. Для любителів грибів пропоную печериці по-корейськи. Грибочки бажано вибирати дрібні, але якщо не пощастило, просто розрізати наявні. Гостроту регулювати за бажанням і головне – витримати час маринування. Гості точно будуть вихваляти кулінарні здібності господині.
Інгредієнти:
- гриби невеликого розміру – 1 кг
- зелень (кріп, петрушка) – невеликий пучок
- яблучний оцет – 50 мл
- рослинна олія – 130 мл
- соєвий оцет – 5 ст. л.
- часник – 6-7 зубчиків
- кунжут – 3 ч. л.
- лавровий лист – 5 шт.
- перець горошок – 10 шт.
- перець чилі (за бажанням) – 1 ч. л.
- гірчиця в зернах – 1 ч. л.
- цукор – 1-2 ч. л.
- дрібка солі
Приготування:
- Беру гриби невеликого розміру (якщо великі – розрізаю навпіл) відварюю в підсоленій воді 15 хвилин, відціджую і охолоджую.
- Поки варяться і охолоджуються гриби готую соус: рослинна олія, соєвий оцет, яблучний оцет, гірчицю в зернах, дрібно нарізаний часник, перець чилі (за бажанням), кунжут, перець горошок, лавровий лист, зелень (кріп і петрушка), цукор, щіпку солі. Перемішую і даю трохи настоятися.
- Гриби заливаю соусом і перемішую.
- Накриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник маринуватися на 12-24 години (краще на 24), періодично помішуючи.
Смачного!
Також читайте: НАЙСМАЧНІШИЙ ГРИБНИЙ САЛАТ БЕЗ МАЙОНЕЗУ