Нове

Хачапурі по-аджарськи. Рум’яне тісто з хрусткою скоринкою. “Човник” заповнений сиром

Один з гастрономічних символів Грузії – хачапурі, але якщо ви пробували його тільки за межами Грузії – вважайте, що воно вам ще не знайоме. Тому що правильні хачапурі потрібно спробувати саме в Грузії.

Не дивуйтеся, якщо офіціант чи продавець у відповідь на ваше прохання принести хачапурі запитає вас: «яке саме»? Різновидів стільки, що часом і місцеві жителі відповідають не відразу.

Просіть принести Хачапурі по-аджарськи. За межами Грузії його часто згадують як «човник». Дійсно, форма нагадує човник, яка заповнена сиром. Цей хачапурі подають тільки свіжоспеченим. А ось як його приготувати подивіться в цьому рецепті.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 6 г сухих дріжджів
  • ½ ч. л. цукру
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 300 г борошна
  • ½ ч. л. солі
  • 1 яйце

Начинка:

  • 350 г сулугуні
  • 2 курячих яйця
  • 10 перепелиних або 5 курячих яєць
  • 50 г вершкового масла

Приготування: 

  • Приготувати начинку: натерти сир на тертці, вбити яйця. При необхідності посолити і добре перемішати.
  • Підготувати тісто: в теплому молоці розчинити дріжджі, додати цукор і рослинну олію. Борошно змішати з сіллю і всипати в молочну суміш. Замісити тісто. Тісто відразу розділити на 5 частин, потім кожну частину розкачати в корж.
  • Корж скрутити з двох сторін до середини і закріпити кінці.
  • Акуратно перекласти заготовки на деко, розкрити серединку і змастити яйцем.
  • Начинити кожну заготовку підготовленою начинкою і відправити випікатися до золотистого кольору в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
  • Дістати деко з духовки, в начинці зробити поглиблення і влити туди по 1 курячому або по 2 перепелиних яйця. Прибрати в духовку ще на 5 хвилин. На готові хачапурі покласти по шматочку вершкового масла і тут же подавати.
  • Для зручності яйця можна розбити заздалегідь і потім ложкою вливати в поглиблення.

Смачного!

Також читайте: М’ЯСНЕ БЛЮДО В ОРИГІНАЛЬНІЙ ПОДАЧІ ДО СВЯТКОВОГО СТОЛУ

Нове

Популярне