Нове

Овочі в духовці: рецепт Джеймі Олівера

Для запікання в духовці підходять абсолютно всі овочі, але починати освоєння запікання овочів краще з щільних продуктів, які навіть при провалі твого кулінарного експерименту вийдуть смачними. Наприклад, картопля, гарбуз, батат, кабачки, баклажани, болгарський перець.

Чи не солі овочі, перед тим як відправити їх в духовку, оскільки сіль викликає виділення соку: запечені овочі, якщо їх попередньо підсолити, вийдуть млявими і без хрусткої скоринки. Солі овочі безпосередньо перед подачею на стіл.

Також не рекомендується чистити овочі, які ти плануєш подавати запеченими. Просто обробив жорсткою щіткою шкірку і гарненько протри або обсуши продукти (інакше краплі вологи на шкірці почнуть кипіти і зашкодять оболонку). Пропонуємо тобі спробувати запікати овочі в духовці двома способами – цілими або заздалегідь нарізані кубиком (часточками, кільцями).

Отже, якщо ти готуєш цілком, загорни підготовлені коренеплоди – моркву, буряк, ріпу, батат або картопля – в харчову фольгу і відправ в духовку приблизно на годину. Приправи, масло, сіль – все додається після того, як овочі запекутся.

Коли овочі ріжуть і приправляють заздалегідь, можна очікувати більш насиченого смаку відразу. До речі, підготовлені таким чином овочі в два рази швидше готуються, так що з духовки ти дістанеш повноцінне готове пісне блюдо, яке можна тут же ставити на стіл.

Рецепт овочів в духовці

Інгредієнти: 500 г баклажанів, 500 г кабачків, 300 г помідорів, 200 г зеленого солодкого перцю, 70 г ріпчастої цибулі, 5 г базиліка фіолетового кольору, 30 г оливкової олії, 2 зубчики часнику і велика кам’яна сіль.

1. Наріж баклажани кружечками і вимочи протягом 15 хвилин в підсоленій воді. Далі півкільцями наріж кабачки і зелений перець, а цибулю і помідори – часточками.

2. Для запікання в духовці тобі знадобиться якісна керамічна форма. Змасти її дно оливковою олією і виклади овочі. Полів їх оливковою олією і посолити. Посип рубаною зеленню і накрий фольгою.

3. Запікати під фольгою при температурі 200 ° С приблизно протягом години.

4. І тільки в самому кінці поклади до овочів зубчики часнику. Овочі вийдуть м’якими, соковитими, ароматними.

Нове

Популярне