Нове

Торт на сковороді з заварним кремом

Рекомендую вам приготувати цей ніжний тортик по новому перевіреному рецепту.

Інгредієнти:

крем

  • Молоко – 700 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Вершкове масло – 100 г

коржі

  • Згущене молоко – 1 банка
  • Борошно – ~ 450 г
  • Яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Спочатку варемо крем. У каструлю з товстим дном вливаємо молоко, додаємо цукор, ванільний цукор і яйця. Перемішуємо віночком і доводимо до теплого стану на середньому вогні. Потім всипаємо борошно і варемо 5-7 хвилин, безперервно помішуючи віночком, до середньої густоти крему. В кінці додаємо вершкове масло.
  • Готуємо тісто для коржів. У чашу вливаємо згущене молоко, додаємо куряче яйце і перемішуємо ложкою. Потім поступово підсипаємо борошно. Спочатку вимішуємо ложкою, а потім, коли тісто почне ставати щільним – руками.
  • Формуємо з тіста «ковбаску» і поділяємо ножем на 8 рівних частин.
  • З кожної частини тіста качалкою розкочуємо коло, приблизно під розмір сковороди. Виделкою проколюємо коло в декількох місцях.
  • На сухий прогрітій сковороді випікаємо кожен корж на середньому вогні з двох сторін. Приблизно по 1-1,5 хвилині з кожної сторони.
  • Тепер необхідно надати рівну круглу форму коржам. Для цього використовуємо тарілку – накриваємо корж і ножем обрізаємо надлишки. Не поспішайте їх з’їдати, вони ще нам знадобляться))
  • Кожен корж промазуємо кремом. Економити крем не варто – його достатня кількість.
  • Тепер кришимо обрізки, що залишилися від коржів руками і прикрашаємо торт.

Смачного!

Також читайте: ТОРТ “ТРИ ШОКОЛАДИ”

Нове

Популярне