Рекомендую вам приготувати цей ніжний тортик по новому перевіреному рецепту.
Інгредієнти:
крем
- Молоко – 700 мл
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Цукор – 0,5 ст.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Вершкове масло – 100 г
коржі
- Згущене молоко – 1 банка
- Борошно – ~ 450 г
- Яйце – 1 шт.
Приготування:
- Спочатку варемо крем. У каструлю з товстим дном вливаємо молоко, додаємо цукор, ванільний цукор і яйця. Перемішуємо віночком і доводимо до теплого стану на середньому вогні. Потім всипаємо борошно і варемо 5-7 хвилин, безперервно помішуючи віночком, до середньої густоти крему. В кінці додаємо вершкове масло.
- Готуємо тісто для коржів. У чашу вливаємо згущене молоко, додаємо куряче яйце і перемішуємо ложкою. Потім поступово підсипаємо борошно. Спочатку вимішуємо ложкою, а потім, коли тісто почне ставати щільним – руками.
- Формуємо з тіста «ковбаску» і поділяємо ножем на 8 рівних частин.
- З кожної частини тіста качалкою розкочуємо коло, приблизно під розмір сковороди. Виделкою проколюємо коло в декількох місцях.
- На сухий прогрітій сковороді випікаємо кожен корж на середньому вогні з двох сторін. Приблизно по 1-1,5 хвилині з кожної сторони.
- Тепер необхідно надати рівну круглу форму коржам. Для цього використовуємо тарілку – накриваємо корж і ножем обрізаємо надлишки. Не поспішайте їх з’їдати, вони ще нам знадобляться))
- Кожен корж промазуємо кремом. Економити крем не варто – його достатня кількість.
- Тепер кришимо обрізки, що залишилися від коржів руками і прикрашаємо торт.
Смачного!
Також читайте: ТОРТ “ТРИ ШОКОЛАДИ”