Нове

Солодка маринована цибуля –  універсальна закуска до м’яса, шашликів, картоплі

Сьогодні пропоную приготувати чудову закуску – солодку мариновану цибулю, вона чудово поєднується з м’ясом, сосисками, шашликами, картоплею. Всі використовувані в рецепті інгредієнти недорогі та точно є у кожного на кухні.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 350 г
  • Варений буряк – 100 г
  • Вода – 180 мл
  • Оцет 9% – 70 мл
  • Цукор – 50 мл
  • Сіль – 1 ч.л
  • Перець духмяний – 3 горошини

Приготування:

  • Отже, цибулю очищаємо від лушпиння і залишаємо хвостик, щоб під час готування головка не розсипалася.
  • Тепер цибулину нарізаємо на 2, 4 або 6 часточок в залежності від її розміру, а очищений буряк – тонкими скибочками.
  • Готуємо маринад. У невелику каструлю наливаємо 180 мілілітрів води, 70 мілілітрів 9% оцту, додаємо 50 грамів цукру, запашний перець і 1 чайну ложку солі. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
  • Частинами викладаємо цибулю і бланшуємо 1-3 хвилини в залежності від твердості та жорсткості цибулі. Вона повинна стати ніжною, але залишитися злегка хрусткою.
  • У банку укладаємо нарізаний буряк з цибулею і заливаємо гарячим маринадом. Можна пару раз банку акуратно струсити. Даємо повністю охолонути, а потім прибираємо в холодильник як мінімум на 12 годин
  • За цей час вся гіркота піде, цибуля набуде красивий колір і в результаті ми отримаємо 450 грамів чудової універсальної недорогої закуски з ніжним хрустким гостро-солодким смаком до безлічі улюблених страв.

Сподіваюся рецепт буде для вас корисним і надалі стане в пригоді. Всім приємного апетиту і гарного дня.

Також читайте: КУРЯЧИЙ САЛАТ З ГРИБАМИ І НЕЙМОВІРНО СМАЧНОЮ ЗАПРАВКОЮ. БЕЗ МАЙОНЕЗУ, СМЕТАНИ І СИРУ

Нове

Популярне