Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом пасти з грибами. Наскільки це смачно – не передати словами! А найголовніше, що така паста готується дуже просто і підходить для сімейних обідів або вечері в будь-який час року!
Інгредієнти:
- спагеті – 220 г
- гриби печериці – 300 г
- вершки (20%) – 250 мл
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- вершкове масло – 30 г
- рослинна олія – 2 ст.л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- базилік сушений – 1 ч.л.
- пармезан – 50 г
- петрушка свіжа – для прикраси
Приготування:
- Спершу поставмо варити спагеті. Підсолюємо трохи воду і відварюємо пасту до стану Al dente. * Al dente – означає ступінь готовності пасти, коли вона повністю готова зовні, але має тверду серцевину всередині.
- Ну, а тим часом підготуємо всі інші інгредієнти. Цибулю нарізаємо на кубики, гриби печериці на тонкі слайси.
- У розігріту сковороду наливаємо 2 ст.л. рослинної олії без запаху, також кладемо 30 г вершкового масла і 2 зубчики часнику. Обсмажуємо його буквально одну-дві хвилини і потім дістаємо.
- У часникову олію всипаємо тонко нарізані гриби й, періодично помішуючи, обсмажуємо їх 2-3 хвилини до злегка золотистого кольору. Потім до них додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо, всипаємо сіль і чорний мелений перець за смаком, ще кладемо 1 ч.л. сушеного базиліка і обсмажуємо все 3 хвилини. Робимо це на помірному вогні.
- Далі вливаємо 250 мл вершків жирністю 20%, перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо гриби з вершками 5 хвилин.
- Тепер відварену пасту перекладаємо в підготовлений соус, добре перемішуємо і смачний обід або вечеря готовий.
- З даної кількості продуктів виходить 4 досить великі порції. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подрібненої петрушкою.
Також читайте: ПРОСТИЙ ДВОХВИЛИННИЙ СПОСІБ ЯК ПРИГОТУВАТИ ПЕЧІНКУ ДУЖЕ НІЖНОЮ ТА АРОМАТНОЮ