А ви любите італійську кухню? Особисто я, дуже її люблю, тому що італійські страви готуються просто, а результат виходить таким, ніби мені це подали в дуже дорогому ресторані.
Тому сьогодні я поділюся з вами рецептом італійського блюда фріттата з грибами.
Воно виходить смачним, ароматним і дуже ніжним. Ідеально підходить як для сніданку, так і для обіду. Ваші рідні точно оцінять цей смак. В інтернеті багато рецептів приготування цього смачного омлету, я пробувала різні, але цей самий вдалий. Так що давайте скоріше почнемо.
Інгредієнти:
- Твердий сир 120 г
- Яйця (5-6 штук)
- Печериці (220 г)
- Ріпчаста цибуля (60 г)
- Молоко (бажано брати не дуже жирне 250 г)
- Сметана (теж беріть нежирну, 2 столові ложки)
- Будь-яка зелень, яка вам подобається і італійські спеції (за смаком)
- Помідори (1 штука)
Приготування:
Для початку я нарізаю дуже дрібно цибулю. Далі добре розігріваю сковорідку на середньому вогні і починаю обсмажувати на ній цибулю. Після того як цибуля стане прозорою, додаю до неї шампіньйони. Обсмажую все ще хвилин 5-7. Поки гриби і цибуля обсмажуються, нарізаю помідори дрібними кубиками і викладаю в ту ж сковороду. Накриваю кришкою і смажу все разом 10 хвилин, зрідка помішуючи.
Після того як пройшли 10 хвилин, додаю сметану і продовжую тушити протягом 5 хвилин.
В окремій мисці збиваю яйця, потроху додаючи молоко. Натираю сир на дрібній тертці додаю в миску з яйцями.
Беру форму для запікання (невеликого розміру), змащую її трохи олією. Обсмажені інгредієнти викладаю в форму і заливаю збитими яйцями з молоком. Запікаю в добре розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20 хвилин.
Час запікання залежить від вашої духовки, так що іноді поглядайте за омлетом, щоб він точно пропікся.
От і все! Смачна італійська фрітата з грибами готова.
Всім приємного апетиту і гарного настрою!
Також читайте: СМАЧНИЙ СНІДАНОК З ЛАВАША ЗА 10 ХВИЛИН