Нове

Фрітата з грибами: смачний сніданок для всієї сім’ї

А ви любите італійську кухню? Особисто я, дуже її люблю, тому що італійські страви готуються просто, а результат виходить таким, ніби мені це подали в дуже дорогому ресторані.

Тому сьогодні я поділюся з вами рецептом італійського блюда фріттата з грибами.

Воно виходить смачним, ароматним і дуже ніжним. Ідеально підходить як для сніданку, так і для обіду. Ваші рідні точно оцінять цей смак. В інтернеті багато рецептів приготування цього смачного омлету, я пробувала різні, але цей самий вдалий. Так що давайте скоріше почнемо.

Інгредієнти:

  • Твердий сир 120 г
  • Яйця (5-6 штук)
  • Печериці (220 г)
  • Ріпчаста цибуля (60 г)
  • Молоко (бажано брати не дуже жирне 250 г)
  • Сметана (теж беріть нежирну, 2 столові ложки)
  • Будь-яка зелень, яка вам подобається і італійські спеції (за смаком)
  • Помідори (1 штука)

Приготування:

Для початку я нарізаю дуже дрібно цибулю. Далі добре розігріваю сковорідку на середньому вогні і починаю обсмажувати на ній цибулю. Після того як цибуля стане прозорою, додаю до неї шампіньйони. Обсмажую все ще хвилин 5-7. Поки гриби і цибуля обсмажуються, нарізаю помідори дрібними кубиками і викладаю в ту ж сковороду. Накриваю кришкою і смажу все разом 10 хвилин, зрідка помішуючи.

Після того як пройшли 10 хвилин, додаю сметану і продовжую тушити протягом 5 хвилин.

В окремій мисці збиваю яйця, потроху додаючи молоко. Натираю сир на дрібній тертці  додаю в миску з яйцями.

Беру форму для запікання (невеликого розміру), змащую її трохи олією. Обсмажені інгредієнти викладаю в форму і заливаю збитими яйцями з молоком. Запікаю в добре розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20 хвилин.

Час запікання залежить від вашої духовки, так що іноді поглядайте за омлетом, щоб він точно пропікся.

От і все! Смачна італійська фрітата з грибами готова.

Всім приємного апетиту і гарного настрою!

Також читайте: СМАЧНИЙ СНІДАНОК З ЛАВАША ЗА 10 ХВИЛИН

Нове

Популярне