Нове

Простий двохвилинний спосіб як приготувати печінку дуже ніжною та ароматною

Яловича, свиняча або куряча печінка – один з найбільш смачних і корисних продуктів. З неї готуються ліверні ковбаси, вишукані паштети. І, зрозуміло, вона дуже апетитна і смачна в тушкованому або смаженому вигляді і може прикрасити будь-який стіл. Її можна готувати в сметані і в соусі, вона чудово поєднується з будь-яким гарніром, від нехитрого картопляного пюре до яблук, слив і навіть сухофруктів. При цьому навіть відносно жорстку печінку дуже просто зробити м’якою і ніжною, так що вона припаде до смаку самим прискіпливим гурманам. Для цього нема потреби купувати “хімічні” маринади, все необхідне можна приготувати самостійно.

Інгредієнти:

  • 400 г яловичої або телячої печінки
  • 200 мл молока
  • цибулина середньої величини
  • 1 морква
  • 1 столова ложка томатної пасти (можна замінити і свіжими помідорами)
  • 2 столові ложки сметани
  • рослинна олія
  • борошно для панірування

Приготування:

Ретельно очищаємо печінку від жилок і плівок, замочуємо її в молоці на 20-30 хвилин. Щоб не втрачати часу дарма, очищаємо і нарізаємо овочі.

Виймаємо печінку, видаляємо вологу за допомогою паперових серветок, нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо цибулю і моркву, поки вони не стануть золотистими і прозорими.

Обвалюємо печінку в борошні, смажимо разом з овочами 5-7 хвилин на середньому вогні. Додаємо томатну пасту або самі томати, сметану, 150-200 мл води, сіль, ретельно перемішуємо вміст сковороди. Тушкуємо на вогні повільної інтенсивності близько пів години до повної готовності.

Перед подачею до столу можна посипати готову страву дрібно нарізаною зеленню.

Також в цю страву можна додати і інші апетитні інгредієнти: болгарський перець (для обраного нами співвідношення продуктів досить половини великого перцю або одного невеликого), гриби або баклажани і навіть невеликі шматочки сиру.

Тушковану в соусі зі сметани і томатів печінку можна подавати до столу як окремо, так і разом з гарніром: картопляним пюре або тушкованою картоплею, гречаною кашею, цвітною капустою або макаронами.

Смачного!

Також читайте: РИС З БАКЛАЖАНАМИ – СМАЧНИЙ ГАРНІР ДО М’ЯСА АБО РИБИ

Нове

Популярне