Нове

Шоколадний Райський торт без випічки. Смачний, ніжний, шоколадно-шоколадний

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний і ніжний шоколадний торт – десерт. Любителі шоколаду, неодмінно оцінять ці ласощі, він настільки ніжний, що можна сказати, просто тане в роті! Духовка нам сьогодні не знадобиться, Райський торт готується без випічки. Готується просто і легко, треба буде тільки почекати, щоб шоколадний крем стабілізувався.

Інгредієнти розраховані на торт діаметром 18 см, заввишки 5 см, вагою 1200 грамів.

Основа:

  • 300 грамів пісочного шоколадного печива
  • 100 грамів вершкового масла
  • 1 ст. ложка молока

Крем:

  • 180 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%
  • 250 грамів вершкового сиру Mascarpone
  • 250 грамів сметани
  • 80 грамів (4 ст. ложок без верху) цукрової пудри
  • 25 грамів (2,5 ст. ложки без верху) какао

Прикраса:

  • 20 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%
  • 1 ч. ложка рослинної олії

Приготуємо основу для торта

  • 300 грамів пісочного шоколадного печива треба подрібнити в крихту.
  • Відкладаємо 1/4 частину крихти, для обсипання торта зверху.
  • У подрібнену крихту виливаємо 100 грамів розтопленого вершкового масла.
  • Все ретельно перемішуємо.
  • Додаємо 1 ст. ложку молока.
  • Перемішуємо до однорідного стану.
  • Крихітка має добре тримати форму.
  • На тарілку встановлюємо роз’ємне кільце з ацетатною плівкою.
  • Крихту висипаємо в форму, розрівнюємо, і формуємо бортики.
  • Краї пресуємо ложкою, добре притискаємо бортики до форми.
  • Дно утрамбуємо склянкою, це буде основа торта.
  • Прибираємо основу в холодильник.

Готуємо крем:

  • Розтопимо в мікрохвильовій печі або на водяній бані 180 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%.
  • Розмішаємо до однорідного стану, і залишаємо на столі.
  • До 250 грамам вершкового сиру Mascarpone додаємо 80 грамів цукрової пудри, 25 грамів просіяного какао, 250 грамів сметани. У мене сметана жирністю 20%, можна брати і більш жирну сметану.
  • Перемішуємо на малих обертах міксера до однорідного стану.
  • Додаємо в крем розтоплений шоколад.
  • Перемішуємо на малих обертах міксера до однорідного стану.
  • Шоколадний крем готовий, перекладаємо весь крем в форму і розрівнюємо.
  • Оформимо верх торта, раніше відкладеною крихтою.
  • Спочатку посипаємо крихтою край, і лопаткою злегка придавлюємо крихту до крему
  • Потім посипаємо крихтою крем зверху, ложкою злегка придавлюючи, розрівнюємо крихту
  • Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник стабілізуватися мінімум на 3-4 години, я зазвичай прибираю на ніч.

Смачного!

Також читайте: НІЖНИЙ І АРОМАТНИЙ МАКОВИЙ ТОРТ З ЗАВАРНИМ КРЕМОМ

 

Нове

Популярне