Сьогодні приготуємо рис з баклажанами. Баклажани чудово поєднуються з рисом, капуста додасть пікантності страві і солодкувату нотку.
Подавати рис з баклажанами можна як самостійну страву або ж можна доповнити його м’ясом або рибою.
Інгредієнти:
- Баклажан – 1 шт. (~ 200-250 г)
- Капуста білокачанна – 150 г
- Рис – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Олія – 4 ст.л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Паприка – 1 ч.л. (або за смаком)
Приготування:
- Баклажан добре миємо й нарізаємо невеликими шматочками.
- На розігріту сковороду додаємо рослинну олію і обсмажуємо баклажани до золотистого кольору, постійно помішуючи.
- Капусту нарізаємо смужками і відправляємо на сковороду.
- Обсмажуємо овочі кілька хвилин, щоб вони злегка припустилися.
- Далі до овочів додаємо промитий рис.
- Додаємо спеції і воду, перемішуємо.
- Доводимо страву до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 20 хвилин.
Смачного!
Також читайте: КОРИСНИЙ І ЗДОРОВИЙ СНІДАНОК. ЇМО І ХУДНЕМО