Нове

Рис з баклажанами – смачний гарнір до м’яса або риби

Сьогодні приготуємо рис з баклажанами. Баклажани чудово поєднуються з рисом, капуста додасть пікантності страві і солодкувату нотку.

Подавати рис з баклажанами можна як самостійну страву або ж можна доповнити його м’ясом або рибою.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт. (~ 200-250 г)
  • Капуста білокачанна – 150 г
  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Паприка – 1 ч.л. (або за смаком)

Приготування:

  • Баклажан добре миємо й нарізаємо невеликими шматочками.
  • На розігріту сковороду додаємо рослинну олію і обсмажуємо баклажани до золотистого кольору, постійно помішуючи.
  • Капусту нарізаємо смужками і відправляємо на сковороду.
  • Обсмажуємо овочі кілька хвилин, щоб вони злегка припустилися.
  • Далі до овочів додаємо промитий рис.
  • Додаємо спеції і воду, перемішуємо.
  • Доводимо страву до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 20 хвилин.

Смачного!

Також читайте: КОРИСНИЙ І ЗДОРОВИЙ СНІДАНОК. ЇМО І ХУДНЕМО

Нове

Популярне