На вулиці вже по-справжньому відчувається осінь і в цей час я насолоджуюся випічкою з гарбузом. Сьогодні хочу з вами поділитися рецептом гарбузового кексу. І запевняю вас, це кращий гарбузовий кекс, який ви коли-небудь пробували. Його текстура дуже ніжна, оксамитова, тане в роті. Гарбуза як такого не відчувається, але колір і запах неймовірний! А з вершковою глазур’ю це справжнє блаженство! Дуже рекомендую приготувати!
Інгредієнти:
- борошно – 340 г
- сода – 1,5 ч. л.
- розпушувач – 0,5 ч. л.
- сіль – 1/4 ч. л.
- кориця мелена – 1 ч. л.
- мускатний горіх – 1/4 ч. л.
- яйця – 4 шт.
- цукор коричневий – 200 г
- цукор білий – 100 г
- ванілін – 1 г
- рослинна олія – 230 мл
- гарбузове пюре – 400 г
Вершкова глазур:
- крем-сир – 120 г
- масло вершкове – 20 г
- цукрова пудра – 80 г
- ванілін – 1 г
- молоко – 2-4 ст. л.
Приготування:
- Спершу в мисці змішуємо сухі інгредієнти – в борошно додаємо 1,5 ч. л. соди, ¼ ч. л. солі, ½ ч. л. розпушувача, 1 ч. л. меленої кориці, ¼ ч. л. мускатного горіха і все перемішуємо вінчиком.
- Далі в чашу міксера (або миску, якщо буде працювати ручним міксером) вбиваємо 4 яйця, всипаємо ванілін, додаємо 100 г білого цукру і 200 г коричневого і збиваємо в піну.
- Швидкість міксера зменшуємо і продовжуючи збивати вливаємо тонкою цівкою в яйця 230 мл рослинної олії.
- Міксер вимикаємо, додаємо 400 г гарбузового пюре, знову включаємо міксер і перемішуємо до однорідної консистенції.
- Тепер в масу вводимо борошняну суміш, але не всю відразу, а поступово по 1-2 ст. л., і продовжуємо збивати на низьких оборотах міксера.
- Вам може здатися, що тісто вийшло дуже густе і щільне – не переживайте, воно і повинно таким бути, це нормально.
- Випікати кекс я буду в формі з отвором по центру, діаметр моєї форми 24 см, також підійде форма і на 26 см.
- Форму змащуємо м’яким вершковим маслом за допомогою силіконового пензлика. Потім злегка посипаємо борошном і надлишки струшуємо.
- Виливаємо тісто в форму. Трохи потрясемо її в різні боки, щоб тісто рівномірно розподілилося по формі. І зверніть увагу, що до верху форми повинно залишитися 1,5-2 см вільного простору, оскільки при випічці тісто буде рости.
- Відправляємо кекс випікатися в попередньо розігріту до 180-ти градусів духовку на 50-60 хвилин.
- Поки кекс печеться приготуємо вершкову глазур. Нам знадобиться вершковий сир. Кладемо його в чашу міксера, всипаємо ванілін, цукрову пудру і додаємо м’яке вершкове масло. Збиваємо все до однорідної консистенції.
- Вершковий сир також, як і масло, повинен бути кімнатної температури, м’який.
- Далі розводимо крем молоком. Додаємо його по 1 ст. л. за раз, і розмішуючи віночком, доводимо крем до потрібної нам консистенції. Вона повинна бути схожа на густу сметану.
- Тим часом промайнула година, готовність кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо шпажка виходить сухою – кекс готовий.
- Після випічки даємо кексу охолонути, а потім перевертаємо його на тарілку і знімаємо форму.
Смачного!
Також читайте: МЛИНЦІ НА КЕФІРІ НІЖНІ І ДУЖЕ СМАЧНІ. НАЙКРАЩИЙ РЕЦЕПТ МЛИНЦІВ З ДІРОЧКАМИ