Сьогодні ділимось з вами шикарним рецептом пахлави, яку легко приготувати своїми руками. Ця пахлава нікого не залишить байдужим! Настільки ніжне тісто, практично невідчутне і багато-багато горіхової начинки. Солодка, медово-вершкова і неймовірно смачна! Обов’язково спробуйте зробити її вдома. Готуйте з любов’ю і приємного вам чаювання!
Інгредієнти:
Тісто
- 180 г вершкового масла
- 3 жовтки
- 250 мл сметани
- 3 скл. борошна
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
Начинка
- 300 г волоських горіхів
- 4 білки
- 300 г цукру
Додатково
- 80 г половинок волоського горіха
- 1 жовток
- 50 г вершкового масла
- 5 стол. л меду
Приготування:
- Для тіста в посудину висипати борошно і натерти на тертці масло. Потім все разом розтерти руками в крихту.
- Додати ванільний цукор і розпушувач, перемішати.
- Викласти жовтки і сметану, замісити м’яке трохи липке тісто.
- Розділити тісто на 5 частин – 2 більші і 3 менші.
- Закрити тісто плівкою і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
- Для начинки горіхи подрібнити в блендері в крихту.
- Додати до них цукор і білки, перемішати.
- Дно застелити пергаментом. Розкачати тонко більшу частину тіста і розподілити по дні форми.
- Зверху викласти чверть начинки.
- Потім розкачати невеликий шматочок тіста.
- Викласти наступну частину начинки. І так повторити до кінця.
- Підігнути і скріпити краї тіста.
- Змастити верх пахлави жовтком і дуже гострим ножем нарізати тільки верхнє тісто на ромбики.
- Прикрасити половинками волоського горіха.
Випікати пахлаву потрібно в розігрітій духовці при 180С близько 40 хвилин.
Потім нарізати гарячу пахлаву, повністю прорізаючи всі шари. Мед перемішати з розтопленим вершковим маслом і рясно покрити цією глазур’ю пахлаву. Знову прибрати в духовку ще на 5 хвилин.
От і все! Дати пахлаві повністю охолонути, приблизно 8-10 годин і можна насолодитися її смаком!
Усім смачного!
Читайте також: М’ЯКИЙ І СМАЧНИЙ ДОМАШНІЙ ТОРТИК – 30 ХВИЛИН І ГОТОВИЙ