Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом супер смачної і супер простої лазаньї. Класична лазанья готується з особливого виду пасти, м’ясного фаршу та вершків, я спробувала трохи змінити рецепт і зробити його більш доступним, дешевим і швидким.
Інгредієнти:
- лаваш 300 г
- м’ясний фарш (у мене це яловичина і кролик) 600 г
- цибуля 1 шт
- морква 1 шт
- помідори 2-3 шт
- томатна паста 1 ст. л.
- сметана 300 г
- сир 100 г
- сіль, спеції за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготування:
- Для початку приготуємо начинку. Трохи рослинної олії вилити на розігріту сковороду і обсмажити дрібно порізану цибулю і терту моркву близько 3-4 хвилин.
- Помідори очищаємо від шкірки (для цього досить облити їх окропом), дрібно нарізаємо і додаємо в сковороду. Тушкуємо ще 2-3 хвилини.
- До овочів додаємо фарш, томатну пасту, сіль і спеції (я додала мелений чорний перець і сушений базилік). Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин. Потім прибираємо з вогню і даємо трохи охолонути.
- Поки м’ясо тушкується, підготуємо лаваш. Його необхідно розрізати на шматочки за формою посуду, в якій Ви будете збирати лазанью. Форма повинна бути досить глибокою, тому що висота лазаньї буде залежати від глибини форми.
- Збираємо лазанью. На дно форми викладаємо два аркуші лаваша (можна викладати і по одному, але тоді він сильно розм’якне), змащуємо сметаною і викладаємо частину начинки. Таким чином збираємо наше блюдо, не забуваючи промащувати кожен шар лаваша.
- Верхній шар лаваша теж змащуємо сметаною, посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку до появи скоринки на сирі (у мене пішло близько 10-15 хвилин). Готово!
Найсмачніше їсти лазанью через кілька годин після приготування, так вона стає щільнішою і набагато легше ріжеться на порції.
Також читайте: НАДЗВИЧАЙНО СМАЧНИЙ КУТАБ З СИРОМ ТА ЗЕЛЕННЮ