Пропоную приготувати простий і швидкий рецепт баклажанів в сметані. Цей рецепт мені дуже подобається. Готую його часто, але рідні весь час дивуються, що в сковороді баклажани, а не гриби. І зовні, і на смак безумовно схожість є.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 180 г
- Зелень – 1 пучок
- Часник – 4 зубч.
- Вода – 1/4 склянки
- Олія – 4 ст. л.
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
- Баклажани нарізаю кубиками. Цибулю і зелень подрібнюю довільно.
- До баклажанів додаю яйця і добре перемішую.
- У сковороду з олією викладаю цибулю. Пасерую до прозорості. Потім до цибулі перекладаю баклажани і готую на середньому вогні до тих пір, поки яйце не підсмажиться. Слідом вливаю воду і тушу під кришкою 15 хвилин, за цей час вода повинна випаруватися.
- Піднімаю кришку, в сковороду додаю сметану, зелень, часник, пропущений через прес, сіль і спеції. Готую ще 5 хвилин на великому вогні, постійно помішуючи.
Смачного!
Також читайте: ЗАКУСКА З БАКЛАЖАНІВ ЗА 15 ХВИЛИН! СМАЧНО, ШВИДКО І ПРОСТО!