Нове

Яблучний пиріг з карамеллю

Спробуйте приготувати ароматний, запашний бісквітний пиріг. Готується дуже легко. Родзинкою на пирозі виступає яблучно-горіхова карамель з вершковою ноткою. Дуже смачно!

Інгредієнти:

  • тісто:
  • борошно – 1 склянка
  • цукор – 0,5 склянки
  • яйця – 4 шт.

карамель:

  • яблука – 2-3 шт.
  • цукор – 0,5 ст.
  • вершкове масло – 50 г
  • горіхи – 50 г

Приготування:

  • Яблука очищаю від шкірки і видаляю серцевину. Нарізаю невеликими кубиками.
  • На сковороді на невеликому вогні розтоплюю вершкове масло з цукром, далі викладаю яблука і горіхи. Варю до того моменту, поки карамель не загусне.
  • Готую тісто. У сухій ємності збиваю яйця до пишної піни, продовжуючи збивати, додаю цукор. На цей процес йде близько 10 хвилин. Потім додаю борошно і перемішую міксером на низьких оборотах. Якщо у вашого міксера немає такої функції, акуратно перемішайте ложкою або силіконовою лопаткою.
  • Форму для випічки (у мене 22 см) застилаю пергаментним папером. Найкраще папір з силіконовим покриттям, до нього ніколи нічого не прилипне.
  • На дно виливаю карамель, зверху тісто.
  • Готую в заздалегідь розігрітій духовці при 180 ° С 35 хвилин. Не відкривайте дверцята духової шафи хоча б перші 20 хвилин. Перевіряю готовність дерев’яною шпажкою.
  • Виймаю пиріг з духовки. Зверху накриваю блюдом, швидко перевертаю. Піднімаю форму для випічки і прибираю пергаментний папір. Даю пирогу охолонути.

Також читайте: ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З ТОНКОГО ЛАВАША, СМАК ЯК У СПРАВЖНЬОГО СТРУДЕЛЯ І ЗОВСІМ НЕБАГАТО КАЛОРІЙ

Нове

Популярне