Сьогодні для моєї сім’ї ранок почався з відкриття. Всі були здивовані, що готувати деруни можна не тільки з картоплі. Я не користувалася цим рецептом дуже давно і, як виявилося, даремно. Яблучні деруни готуються дуже швидко і легко, а виходять ніжними, ароматними і смачними. До речі, якщо яблука солодких сортів, можна обійтися без цукру.
Інгредієнти:
- Яблука – 3-4 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 70 г
- Цукор – 2 ст. л. (Можна без нього)
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Олія – 30 мл
Приготування:
- Яблука очищаємо від шкірки та видаляємо серцевину. Натираємо на великій тертці.
- Яблучний сік віджимати не потрібно, все йде в справу
- У глибокій ємності з’єднуємо яблука, яйця, манну крупу, цукор, ванілін і борошно. Добре перемішуємо ложкою.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою викладаємо тісто і готуємо “деруни” на середньому вогні з двох сторін до рум’яного кольору.
- Викладаємо приготовані яблучні деруни на паперовий рушник або серветки, щоб прибрати надлишки олії.
- Можна подавати з медом, варенням, сметаною або апельсиновим соусом. Дуже смачно.
Також читайте: ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З ТОНКОГО ЛАВАША, СМАК ЯК У СПРАВЖНЬОГО СТРУДЕЛЯ І ЗОВСІМ НЕБАГАТО КАЛОРІЙ