Дуже смачний і соковитий яблучний пиріг, в якому багато начинки. Яблучний пиріг має тонкий аромат ванілі і виражені вершкові нотки. Якщо до яблучної начинки додати корицю і горіхи, смак від цього тільки виграє. Цей пиріг швидко готується і прекрасно підійде для сімейного чаювання. А найприємніше, що калорійність для такого десерту зовсім невелика. Спробуйте приготувати, нічого складного.
Інгредієнти:
- Яблука – 800 г
- Вірменський лаваш – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Цукор – 60 г
Заливка:
- Яйця – 4 шт.
- Сметана 10% – 200 г
- Цукрова пудра – 50 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
Приготування:
- Яблука миємо, очищаємо шкірку і нарізаємо невеликими шматочками. Можна нарізати кубиками.
- На повільному вогні в сковороді розтоплюємо вершкове масло, всипаємо до нього цукор і розчиняємо його. Потім додаємо яблука, збільшуємо вогонь на середній. Тушимо яблука близько 5 хвилин. Вони повинні зберегти форму, але стати м’якими.
- Готуємо заливку. У глибоку місткість вбиваємо яйця, додаємо сметану, цукрову пудру і ванільний цукор. Збиваємо віночком до однорідності.
- Тонкий лаваш розрізаємо навпіл. Це будуть дно і верх пирога. Кожну половину розрізаємо ще на 4 частини, так зручніше укладати.
- Форма для випічки не повинна протікати. Якщо протікає, в цьому випадку потрібно попередньо укласти пергаментний папір. Потім викладаємо листи тонкого лаваша, формуючи дно і бортики майбутнього пирога. Викладаємо яблучну начинку. Далі покриваємо пиріг листами які залишились, заправляючи їх всередину. Зверху поливаємо заливкою.
- Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180С на 35-40 хвилин. Пиріг повинен підрум’янитися.
- Чекаємо поки пиріг охолоне, виймаємо його і нарізаємо на порційні шматки.
Приємного чаювання!
Читайте також: СМАЧНИЙ СИРНИЙ ДЕСЕРТ З ФРУКТАМИ