Нове

Десерт з яблук. Пиріг, що тане в роті

Цей ніжний, повітряний десерт просто тане в роті. Багато начинки та мало тіста. З’їдається швидко. На вихідних сім’я завжди просить приготувати саме цей пиріг. І гості залишаться задоволені, покуштувавши шматочок. Одним словом, пиріг – просто насолода.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 130 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 100 г м’якого вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • цедра половини лимона

Начинка:

  • 2 яблука
  • сік половини лимона
  • 50 г родзинок
  • 30 г волоських горіхів
  • 1/4 ч. л. кориці
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. борошна
  • вершкове масло для форми
  • 2 ст. л. абрикосового джему

Для посипання:

  • 1 ст. л. цукру
  • 1/4 ч.л. кориці
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

  • Борошно змішую з розпушувачем.
  • Розм’якшене вершкове масло збиваю з цукром.
  • Додаю яйця і збиваю.
  • Додаю цедру лимона, борошняну суміш і знову збиваю.
  • Готую начинку. Горіхи підсушую на сковороді і подрібнюю ножем. Ізюм заливаю окропом на 7 хвилин, відціджую. Яблука розрізаю навпіл, видаляю серцевину і половину кожного нарізаю довільними НЕ великими шматочками, додаю лимонний сік, перемішую.
  • Додаю родзинки, горіхи, цукор, корицю і перемішую.
  • Додаю 1 ст. л. борошна і знову перемішую.
  • Начинку додаю в тісто і перемішую.
  • Форму 20 * 20 см вистилаю пергаментом і боки форми змащую вершковим маслом. Викладаю тісто і розрівнюю.
  • Решта половинки яблук нарізаю тонкими пластинами і викладаю зверху тіста.
  • Змішую 1 ст. л. цукру з 1/4 ч. л. кориці і посипаю яблука. Випікаю 35 – 40 хвилин прі 180С.
  • Даю пирогу охолонути. Яблука змащую абрикосовим або іншим джемом. Краї пирога і між смугами посипаю цукровою пудрою. Смак у пирога незвичайний!

Смачного!

Також читайте: СМАЧНИЙ СИРНИЙ ДЕСЕРТ З ФРУКТАМИ

Нове

Популярне