Цей ніжний, повітряний десерт просто тане в роті. Багато начинки та мало тіста. З’їдається швидко. На вихідних сім’я завжди просить приготувати саме цей пиріг. І гості залишаться задоволені, покуштувавши шматочок. Одним словом, пиріг – просто насолода.
Інгредієнти:
Тісто:
- 130 г борошна
- 10 г розпушувача
- 100 г м’якого вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
- цедра половини лимона
Начинка:
- 2 яблука
- сік половини лимона
- 50 г родзинок
- 30 г волоських горіхів
- 1/4 ч. л. кориці
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. борошна
- вершкове масло для форми
- 2 ст. л. абрикосового джему
Для посипання:
- 1 ст. л. цукру
- 1/4 ч.л. кориці
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Борошно змішую з розпушувачем.
- Розм’якшене вершкове масло збиваю з цукром.
- Додаю яйця і збиваю.
- Додаю цедру лимона, борошняну суміш і знову збиваю.
- Готую начинку. Горіхи підсушую на сковороді і подрібнюю ножем. Ізюм заливаю окропом на 7 хвилин, відціджую. Яблука розрізаю навпіл, видаляю серцевину і половину кожного нарізаю довільними НЕ великими шматочками, додаю лимонний сік, перемішую.
- Додаю родзинки, горіхи, цукор, корицю і перемішую.
- Додаю 1 ст. л. борошна і знову перемішую.
- Начинку додаю в тісто і перемішую.
- Форму 20 * 20 см вистилаю пергаментом і боки форми змащую вершковим маслом. Викладаю тісто і розрівнюю.
- Решта половинки яблук нарізаю тонкими пластинами і викладаю зверху тіста.
- Змішую 1 ст. л. цукру з 1/4 ч. л. кориці і посипаю яблука. Випікаю 35 – 40 хвилин прі 180С.
- Даю пирогу охолонути. Яблука змащую абрикосовим або іншим джемом. Краї пирога і між смугами посипаю цукровою пудрою. Смак у пирога незвичайний!
Смачного!
Також читайте: СМАЧНИЙ СИРНИЙ ДЕСЕРТ З ФРУКТАМИ