І смак, і аромат у цієї страви просто відмінні! Подаю їх, як закуску в гарячому або охолодженому вигляді і як основне гаряче блюдо з гарніром. Готується дуже просто. Кабачки виходять ніжними та соковитими, м’ясо робить страву ситною, а сир надає чудовий вершковий смак. Готую страву і на сковороді, і в духовці. Але на все потрібно небагато часу.
Порції 11 шт.
- Час підготовки 12 хвилин
- Час приготування 20 хвилин
Інгредієнти
- 300 гр. м’ясний фарш (свинячий);
- 1 шт. кабачок (750 гр.);
- 90 гр. сир (твердий);
- 1/2 шт. ріпчаста цибуля (середня);
- 4-5 ст.л. мука;
- 2-3 ст.л. рослинна олія;
- за смаком мелений перець (чорний);
- за смаком сіль.
Приготування:
- Кабачки для приготування підходять будь-якого розміру. У мене сьогодні великий. Очищаємо їх від шкірки за допомогою овочечистки та нарізаємо на кружечки товщиною близько 2 см. (У мене вийшло 11 шт.).
- У кружечків вирізаємо серцевину ножем або кондитерським кільцем. Кабачки підготовлені.
- У миску викладаємо фарш. У мене свинячий, можна використовувати будь-який на свій смак. Серцевину кабачка і цибулю подрібнюємо на великій тертці, кабачок віджимаємо і все додаємо в фарш. Солимо, перчимо і перемішуємо.
- Підготовлені кільця з кабачків заповнюємо фаршем.
- Для прискорення беру 2 сковороди. Розігріваємо в них масло на високій температурі. Фаршировані колечка обвалюємо в борошні та викладаємо на сковороди. Обсмажуємо з 2 сторін, поки не зарум’яняться. За часом займе не більше 10 хвилин.
- Обсмажені кабачки з м’ясом перекладаємо на деко (у мене 2 невеликих), додаємо зверху крупно натертий сир і ставимо в духовку, попередньо включену на 200 градусів. Готуємо не більше ніж 10 хвилин.
- Сир повинен розплавитися і зарум’яниться. Кабачок став трохи м’яким на сковороді, а після духовки він буде дуже ніжним і соковитим. Фарш повністю готовий. Запах у страви просто приголомшливий.
- Готові кабачки з м’ясом і сиром перекладаємо на тарілку, подаємо як закуску, тоді прикрашаємо зеленню, або як другу страву. Такі фаршировані кабачки гарні в гарячому, і в холодному вигляді.
Також читайте: ФРІТТАТА З ШИНКОЮ. СМАЧНИЙ ІСПАНСЬКИЙ СНІДАНОК