Рецепт у мене сьогодні найпростіший, більш того, навіть якісь особливі пропорції витримувати не треба. Нічого не потрібно загортати і просочувати.
Не вірите? Даремно!
У інгредієнтах написала вагу продуктів, які використовувала сама, але цілком можна покласти чогось більше або менше, замінити одні продукти іншими. Все як забажаєте. Головне – сам принцип.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 великих листа
- Помідор – 1 плід
- Будь-який готовий м’ясний продукт (ковбаса, шинка) – 6 шматочків
- Сир (НЕ плавлений) – 100 г
- Майонез – 3 ст. ложки
- Яйця – 4 шт
приготування:
- Вирізала з лаваша 4 кола, розміром по діаметру сковороди.
- Помідор і ковбасу нарізала на кружечки. Сир натерла на великій тертці.
- Трохи збила 2 яйця з дрібкою солі. Не до піни збивала, а тільки до однорідності.
- Розігріла сковороду, налила трохи рослинної олії без запаху. Вилила збиті яйця і відразу, поки вони рідкі, виклала поверх лаваш, змащений майонезом. Лаваш при цьому повинен прилипнути до яєчні.
- Поверх майонезу виклала кружечки помідора.
- Ще один лист лаваша з майонезом і тертим сиром.
- Наступний шар: лаваш змащений майонезом і ковбаса.
- Посипала сиром.
- Збила решту 2 яйця з дрібкою солі.
- Накрила останнім шматком лаваша і зверху залила збитими яйцями. Вони, звичайно, частково стекли на дно, але і зверху задосить залишилося. Те що залишилося нагорі, ще додатково розподілила по поверхні лаваша.
- Закрила кришкою, смажила на середньому вогні 3 хвилини.
- За допомогою двох лопаток перевернула всі шари разом – знизу підвела широку лопатку, зверху придавила ще однієї, і все легко перевернулося, взагалі без проблем.
- Смажила під кришкою ще хвилин 5.
Ось такий листковий пиріг з лаваша вийшов. Ситний, смачний, та й на зрізі цілком симпатичний.
Також читайте: СМАЧНІ КАБАЧКОВІ РУЛЕТИКИ НА ДРІЖДЖОВОМУ ТІСТІ