Іноді на сніданок хочеться чогось більш ситного, а не просто чашечку ароматної кави або чаю. Сьогодні я поділюся з вами незвичайним рецептом омлету, який в Іспанії та Італії називають фріттата. Він готується як в сковороді, так і в духовці. Фріттату можна робити з усього, що є в холодильнику і кожного разу отримувати новий смак.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.;
- шинка – 100 гр.;
- картопля відварна – 300 гр. (3-4 шт.);
- цибуля – 1 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- сир твердий – 100 гр.;
- паприка мелена – 0,5 ч.л.;
- прованські трави – 0,5 ч.л.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- рослинна олія – для смаження.
Спосіб приготування:
- Спершу нарізаємо інгредієнти для омлету. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Солодкий перець ріжемо на маленькі тонкі брусочки.
- Також для фріттати потрібен невеликий шматочок шинки, яку нарізаємо на кубики.
- Сьогодні я готую омлет по-іспанськи. Відмінність від італійського в тому, що для даного рецепта потрібен відварений картофель. Його нарізаємо на невеликі шматочки.
- Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Все, тепер приступаємо до приготування омлету.
- У глибоку миску вбиваємо 4 яйця, за смаком додаємо сіль і чорний мелений перець, також всипаємо 0,5 ч.л. прованських трав, 0,5 ч.л. паприки та за допомогою вінчика добре все збиваємо до однорідної консистенції. Потім в яйця кладемо нарізану шинку, перемішуємо і все відставляємо в сторону.
- У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, всипаємо цибулю та обсмажуємо її до м’якості протягом 2-3 хвилин. Далі до цього кладемо солодкий перець і обсмажуємо разом ще 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
- Тепер додаємо відварену картоплю, перемішуємо та обсмажуємо овочі не більше 5 хвилин. Потім кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком і вимикаємо плиту.
- У форму для запікання викладаємо обсмажені овочі рівним шаром.
- Овочі заливаємо яєчною сумішшю з шинкою. Зверху рівномірно розподіляємо тертий сир. І тепер ставимо запікатися в духовку.
- Духовку розігріваємо без решітки. Скляні та керамічні форми повинні бути однієї й тієї ж температури, що і решітка. Запікаємо омлет з овочами в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
- Фріттата готова! Дістаємо її з духовки та подаємо до столу прямо в формі. Зверху за бажанням присипаємо петрушкою.
Також читайте: ВЕЧЕРЯ ЗА ЛІЧЕНІ ХВИЛИНИ АБО ЯК СМАЧНО НАГОДУВАТИ ВСЮ СІМ’Ю ЗА 30 ХВИЛИН