Чудовий, простий пиріг. Сьогодні я поділюся з Вами рецептом пирога на сметані. У дитинстві ми з мамою часто його готували. Він робиться з доступних продуктів, на його приготування потрібно небагато часу і він завжди виходить. Ніжний, повітряний бісквітний пиріг з додаванням сезонної ягоди, з чашкою ароматної кави або чаю збере за столом всю сім’ю!
Інгредієнти:
- сметана – 200 г
- цукор – 200 г
- борошно – 200 г
- яйця – 2 шт.
- розпушувач – 1 ч.л.
- сіль – щіпка
- ягоди – 120 г
Спосіб приготування:
- У чашу міксера або велику миску вбиваємо 2 яйця, всипаємо 200 г цукру, додаємо дрібку солі і збиваємо до пишної повітряної маси.
- Потім сюди відправляємо сметану (у мене жирністю 20%), але можна взяти і 15%. Добре перемішуємо її з яєчною масою на низьких оборотах. І починаємо поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем. Швидкість міксера не збільшується. За консистенцією тісто виходить не густе.
- Випікати пиріг можна в будь-якій антипригарній формі – круглої, квадратної, або як у мене з отвором в центрі.
- Сьогодні сметанник будемо пекти зі свіжою малиною. Але можна брати будь-яку ягоду на ваш смак і також такі пироги можна робити і з замороженої ягодою.
- Форму змащуємо олією, викладаємо ягоду.
- Якщо хочете, щоб ягідки були всередині бісквіта, то в форму виливаємо половину тіста, викладаємо ягоду і потім заливаємо другою частиною тіста.
- Розрівнюємо поверхню тіста силіконовою лопаткою або ложкою і ставимо випікатися пиріг в заздалегідь розігріту до 180-ти градусів духовку на 35 хвилин. Пиріг готовий.
- Дістаємо його з духовки і 5 хвилин даємо йому постояти у формі і трохи охолонути.
- Потім перевертаємо його на решітку і знімаємо форму. Тепер вже даємо пирогу повністю охолонути.
- Далі кладемо на нього блюдо відповідного розміру і перевертаємо сметанник.
- Присипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо свіжою малиною і цукровим декором.
Бісквітний пиріг виходить ніжним, м’яким, ароматним, смачним, з приємною кислинкою, до того ж ще й красивим. Всі, хто пробував цей сметанник, дуже задоволені і просять рецепт. Пробуйте приготувати і Ви.
Також читайте: СМАЧНИЙ ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ВИПІКАННЯ В МІКРОХВИЛЬОВЦІ