Нове

Рецепт пирога з ягодами. Сметанник – незабутній смак дитинства

Чудовий, простий пиріг. Сьогодні я поділюся з Вами рецептом пирога на сметані. У дитинстві ми з мамою часто його готували. Він робиться з доступних продуктів, на його приготування потрібно небагато часу і він завжди виходить. Ніжний, повітряний бісквітний пиріг з додаванням сезонної ягоди, з чашкою ароматної кави або чаю збере за столом всю сім’ю!

Інгредієнти:

  • сметана – 200 г
  • цукор – 200 г
  • борошно – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – щіпка
  • ягоди – 120 г

Спосіб приготування:

  • У чашу міксера або велику миску вбиваємо 2 яйця, всипаємо 200 г цукру, додаємо дрібку солі і збиваємо до пишної повітряної маси.
  • Потім сюди відправляємо сметану (у мене жирністю 20%), але можна взяти і 15%. Добре перемішуємо її з яєчною масою на низьких оборотах. І починаємо поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем. Швидкість міксера не збільшується. За консистенцією тісто виходить не густе.
  • Випікати пиріг можна в будь-якій антипригарній формі – круглої, квадратної, або як у мене з отвором в центрі.
  • Сьогодні сметанник будемо пекти зі свіжою малиною. Але можна брати будь-яку ягоду на ваш смак і також такі пироги можна робити і з замороженої ягодою.
  • Форму змащуємо олією, викладаємо ягоду.
  • Якщо хочете, щоб ягідки були всередині бісквіта, то в форму виливаємо половину тіста, викладаємо ягоду і потім заливаємо другою частиною тіста.
  • Розрівнюємо поверхню тіста силіконовою лопаткою або ложкою і ставимо випікатися пиріг в заздалегідь розігріту до 180-ти градусів духовку на 35 хвилин. Пиріг готовий.
  • Дістаємо його з духовки і 5 хвилин даємо йому постояти у формі і трохи охолонути.
  • Потім перевертаємо його на решітку і знімаємо форму. Тепер вже даємо пирогу повністю охолонути.
  • Далі кладемо на нього блюдо відповідного розміру і перевертаємо сметанник.
  • Присипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо свіжою малиною і цукровим декором.

Бісквітний пиріг виходить ніжним, м’яким, ароматним, смачним, з приємною кислинкою, до того ж ще й красивим. Всі, хто пробував цей сметанник, дуже задоволені і просять рецепт. Пробуйте приготувати і Ви.

Також читайте: СМАЧНИЙ ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ВИПІКАННЯ В МІКРОХВИЛЬОВЦІ

Нове

Популярне